Kortların İpek böceği

Genç çiftlerde İsviçreli partneri ile şampiyon olan ve Türkiye'ye ilk "grand slam" şampiyonluğu getiren İpek Türkiye'nin gururu oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Eylül 2014 Güncelleme 08 Eylül 2014, 01:57
Kortların İpek böceği

İÇİNDEKİLER

İsviçreli partneri Jil Belen Teichmann ile birlikte mücadele ettiği ABD Açık Tenis Turnuvası genç çift bayanlarda şampiyon olan İpek Soylu, duygularını anlattı. Türkiye'ye ilk "grand slam" şampiyonluğunu kazandırma başarısı gösteren İpek Soylu, "Partnerimle birlikte çok iyi iş çıkarttığımızı düşünüyorum. Sonuçta bir büyük turnuva kazandık. Duygularımı dile getiremiyorum. Hep bugünün hayalini kurdum, bunun için çalıştım. Bu nedenle inanılmaz mutluyum. Burada olmak, bu kupayı almak inanılmaz bir şey" ifadelerini kullandı. Partneri son anda turnuvaya katılmayan Jil Belen Teichmann ile şans eseri takım oluşturduklarını ifade eden Soylu, sergiledikleri uyum sayesinde kupaya uzandıklarını belirtti.

BU KUPA BENİ DAHA DA MOTİVE EDECEK!
Gelecek yıldan itibaren mücadele edeceği büyüklerde de başarılı olmak için elinden geleni yapacağını vurgulayan Soylu, "Bundan sonra daha fazla çalışacağım. Daha başarılı olmak için bu kupa beni motive edecek" şeklinde konuştu. Kendisi için yapılan "Türkiye'nin Sharapova'sı" benzetmesi hatırlatıldığında ise İpek Soylu, "Kendisini örnek aldığım için Türkiye'nin Sharapova'sı deniyor. Bu gerçekten güzel bir tabir" değerlendirmesinde bulundu.

BAKANDAN TEBRİK!
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İpek Soylu ve partneri Jil Belen Teichmann'ın şampiyonluğu dolayısıyla tebrik etti. Kılıç, "
ABD Açık Tenis Turnuvası'nda sporcumuz İpek Soylu'nun partneri ile şampiyonluğa ulaşması milletimiz ve ülkemiz sporunun geleceği adına büyük bir sevinci beraberinde getirdi. İpek Soylu'yu ve bu başarıda emeği olan herkesi bir kez daha kutluyorum" dedi.