Kartal'ın Cenkaveri

Demba Ba ve Tolga'dan yoksun olarak sahaya çıkan Beşiktaş kötü zemin ve aşırı sıcak nedeniyle beklenen futbolu sergileyemedi. Buna rağmen Cenk'in golüyle hayat bulan Kartal yeni sezona iyi bir başlangıç yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2014 Güncelleme 31 Ağustos 2014, 01:24
Kartal’ın Cenkaveri

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş yeni sezona galibiyetle başladı. Hafta içinde Şampiyonlar Ligi'nde İngiliz temsilcisi Arsenal'e 1-0 yenilerek yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmek zorunda kalan Kartal Mersin İdmanyurdu'nu deplasmanda 1-0 mağlup ederek iyi bir başlangıç yaptı. 2. dakikada Nakoulma'nın ortasında Suarez'in yaptığı kafa vuruşunda top auta gitti. 7'de Beşiktaş'ın kazandığı serbest vuruşta Brezilyalı futbolcu Motta'nın şutu yan ağlarda kaldı. 20'de Nakoulma'nın sert vuruşunda top auta gitti. 37'de ceza sahasına doğru hareketlenen Nakoulma, Ersan Gülüm'ün müdahalesiyle bir anda yerde kaldı. Kazanılan serbest vuruşu kullanan Futacs'ın şutunda top az farkla auta gitti. 43'te konuk ekip Beşiktaş golü buldu. Mustafa Pektemek topu ceza sahası içindeki Gökhan Töre'ye atmak istedi. Defansın uzaklaştırmak istediği topu iyi takip eden Gökhan Töre'nin ortasında Cenk Tosun şık bir kafa vuruşuyla topu Mersin İdmanyurdu ağlarına gönderdi. Beşiktaş bu golle devreyi 1-0 galip kapattı.

KERİM FREI VE CENK MUTLAK GOLLERİ KAÇIRDI
Maçın 2. yarısında Mersin İd.Yurdu hücuma daha çok çıktı. 63'te Futacs sol kanattan ceza alanına kadar gidip dar açıdan şutunu çekti ama Cenk gole izin vermedi. 79'da kaleciyle karşı karşıya kalan Kerim Frei ve 84'te de Cenk'in şutu kaleciye çarptı. Beşiktaş zorlu maçı 1-0 kazandı.

AYRILMASI BEKLENİYORDU İLK 11'DE FORMA GİYDİ
Beşiktaş'
ta başka bir takıma gönderileceği söylenen Tomas Sivok'un Mersin İdmanyurdu karşısında ilk 11'de oynaması büyük sürpriz olarak karşılandı. Tecrübeli yıldızın bu sezon da takımda kalması dünkü maçtan sonra kesinleşmiş oldu.

DEMBA BA'NIN ASLA KRONİK SAKATLIĞI YOK
Beşiktaş Kulüp Doktoru Ertuğrul Karanlık, Demba Ba'nın söylendiği gibi kronik bir sakatlığı olmadığını söyledi. Karanlık, "Topla yapılan çalışmalarda kendisini iyi hissetmediği için kadroya almadık. Başka nedeni yok" dedi.