Avrupa'nın Kumbelası

Karabük, UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında Saint Etienne'i evinde Kumbela'nın golüyle mağlup ederek gruplara kalma yolunda büyük bir adım attı. Rövanş maçı 28 Ağustos'ta

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ağustos 2014 Güncelleme 22 Ağustos 2014, 00:48
Avrupa’nın Kumbelası

İÇİNDEKİLER

Kardemir Karabükspor Avrupa'da doludizgin gidiyor. Karadeniz ekibi ilk kez katıldığı UEFA Avrupa Ligi Play-Off elemelerinde Fransız ekibi Saint Etienne'i Kumbela'nın golü ile 1-0 mağlup etti ve rövanş için avantaj elde etti. Özellikle ikinci yarının başında müthiş bir oyun ortaya koyan Karabükspor'a galibiyet golünü 60. dakikada Kumbela getirdi.

MEVLÜT GOLE YAKLAŞTI
Temsilcimiz mücadeleye etkili başlayan taraf oldu ve topun kontrolünü elinde bulunduran taraf oldu. Karadeniz ekibi, önce 8. dakikada Kumbela ardından da 18. dakikada Erdem Özgenç ile gole çok yaklaştı. Fransızlar 29'da gole çok yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Hamouma ortasını arka direğe doğru yaptı. Bu noktada topa yükselen Moustapha Sall kafayı çok iyi vurdu ancak top üst direkten oyun alanına geri döndü. 43'te Saint-Etienne'nde Cohade, topu ceza alanındaki Mevlüt Erdinç ile buluşturdu. Erdinçin gelişine vurduğu top, az farkla auta çıktı.