Nyon'da kritik perşembe!

İsviçre'deki merkezinde toplanacak olan UEFA Disiplin Komitesi iki kulübün de birbiriyle ilgili verdiği şikayet dosyalarını masaya yatıracak... Kulislerde konuşulanlara göre UEFA ya şike soruşturmasında yeni bir yola girecek ya da süreç aynen devam edecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Temmuz 2014 Güncelleme 17 Temmuz 2014, 01:05
Nyon’da kritik perşembe!

İÇİNDEKİLER

Türk futbolunda bugün gözler İsviçre'de olacak... UEFA Disiplin Kurulu, Nyon'daki merkezinde yapacağı toplantıda şike soruşturmasının kaderini değiştirebilecek kararlara imza atabilir... 30 Mayıs tarihinde Trabzonspor'un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, UEFA'nın yapılan şikayeti değerlendirmeye aldığı ve Fenerbahçe'yle ilgili soruşturma başlattığı duyurulmuştu. Bordo-Mavililer, UEFA ve CAS tarafından şike yaptığına kanaat getirilmesine rağmen Türkiye Futbol Federasyonu'nun Fenerbahçe'ye gerekli cezaların verilmediğini savunmuş ve UEFA'ya bu yönde bir şikayette bulunmuştu... Ardından Fenerbahçe'den karşı atak gelmişti... 27 Haziran'da bu kez Sarı-Lacivertli kulüpten bir açıklama yapılmış ve UEFA'nın Trabzonspor'la ilgili soruşturma başlattığı duyurulmuştu. Fenerbahçe ise başta Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz olmak üzere ismi şike soruşturmasında geçen bazı kişilerin yeni ifadeleri ve itiraflarını dayanak göstererek Trabzonspor'un da cezalandırılmasını istemişti. UEFA her iki kulübün sunduğu şikayet dosyalarını incelemeye almış ve 17 Temmuz'a yani bugüne randevu vermişti. İşte UEFA'nın büyük merakla beklenen toplantısı bugün yapılacak.

ÇOK ÖNEMLİ İDDİALAR KONUŞULUYOR
Kulislerde konuşulanlara göre iki ihtimal üzerinde duruluyor... İlk ihtimale göre UEFA bugün çok önemli kararlar alacak. Disiplin Kurulu'nun TFF'ye "Verdiğiniz cezaları yeniden gözden geçirin" diyebileceği öne sürülüyor. Bir başka iddiaya göre ise Fenerbahçe'nin şikayeti üzerine Trabzonspor da şike soruşturmasının içine dahil edilecek.

BELKİ DE DAĞ FARE DOĞURACAK!
İki ihtimalde de yeni bir disiplin soruşturması süreci başlayacak... Konuşulan ikinci ihtimale göre ise dağ fare doğuracak!.. Yani UEFA hem Fenerbahçe hem de Trabzonspor'un yaptığı şikayetleri dikkate değer bulmayacak ve disiplin soruşturması açmayacak. Bu durumda da şike süreci aynen devam edecek.

ADALET YERİNİ BULACAK
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Biz hukuka güveniyoruz. UEFA gereğini yapacak ve adalet yerini bulacaktır" diye konuştu.

ARA KARAR ÇIKABiLiR
Ortaya atılan bir iddiaya göre, yarın Şampiyonlar Ligi kuraları çekileceği için UEFA bugün Fenerbahçe ile ilgili ara karar verebilir.

Hukukçular Nyon'a kamp kurdu
UEFA Disiplin Kurulu'nun alacağı karar Fenerbahçe ve Trabzonspor cephesinde büyük merakla bekleniyor. İki kulübün hukukçuları da Nyon'a adeta kamp kurdu.