Hüzün ve sevinç

Almanya uzun süredir beklediği dünya şampiyonluğuna dün gece uzatmalarda uzanırken, Brezilya'da sevinç ve hüzün bir aradaydı. Mario Götze'nin golünden sonra stattaki Almanlar bayram yaparken, Arjantinliler hıçkıra hıçkıra ağladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Temmuz 2014 Güncelleme 14 Temmuz 2014, 01:23
Hüzün ve sevinç

İÇİNDEKİLER

Brezilya'daki dünya kupası finalinde şampiyonluğa Mesut Özil'in formasını giydiği Almanya uzandı. Maçtan önce ve maçtan sonra tribünlerde duygu dolu anlar yaşandı. Arjantinliler, akın ettiği Brezilya'dan kupasız dönünce maç sonunda gözyaşları adeta sel oldu aktı. Çoluk çocuk tüm Arjantin halkı kaçan şampiyonluk sonrası büyük bir yıkım yaşadı. İtalya'daki dünya kupası finalinde yine Almanya'ya 1-0 yenilerek kupaya veda eden Tangocular 24 yıl sonra rakibi önünde yeni bir şok daha yaşadı. 24 yıl önce dünya futbolunun 1 numarası Maradona gözyaşlarına hakim olmamamıştı. Dünkü maçtan sonra ise bir başka 10 numara Messi duygularına yenik düştü. Staddaki ve ekran başındaki Arjantinliler kadar futbolcular da kupa töreninden önce gözyaşlarına yenik düştüler. Diğer taraftar ise Almanlar, 24 yıl sonra rakibine finalde rövanşı yine vermedi ve büyük bir zafer kazandı. Makine gibi işleyen takımlarıyla turnuva boyunca büyük gurur duyan Alman taraftarlar, Brezilya'yı karnavala çevirdiler. Maçtan sonra Brezilya caddelerinde 4. şampiyonluğu kutlayan Almanlar'ın keyfine diyecek yoktu. Onların haklı sevinçleri sabahlara kadar sürdü.

SAHAYA GİRECEĞİNİ 1 GÜN ÖNCE YAZDI
Finalde normal sürenin son bölümlerinde bir taraftar sahaya girdi. Taraftarın vücudunun ön kısmına "doğuştan şakacı" yazdığı görüldü. Taraftarın sahaya girmesinin ardından sosyal medyada kısa sürede paylaşılan bir mesaj, kısa sürede milyonlara ulaştı. Sahaya giren çılgın taraftar, twitter hesabından sahaya gireceğinin haberini 1 gün öncesinden vermişti.

ALMANYA'NIN GÖBEĞİNE BÜYÜ YAPILDI!
Dünya Kupası final maçında Arjantin ile karşı karşıya gelen Almanya'nın peşini sakatlık sıkıntısı bir türlü bırakmadı. Almanlar üst üste iki sakatlık verdi.

KRAMER'İN TALİHSİZLİĞİ
Maç öncesinde ısınma bölümünde sakatlanan yıldız orta saha oyuncusu Sami Khedira, ilk düdükten dakikalar öncesinde kadrodan çıkarıldı ve yerine Christoph Kramer Panzerlerde ilk 11'de yer buldu. Leverkusen'in genç yıldızı da ilk yarıda sakatlanarak oyun dışında kaldı.

SHAKİRA BREZİLYA'YI SALLADI!
2014 FIFA Dünya Kupası'nın kapanış töreni evsahibi Brezilya'daki Maracana Stadı'nda düzenlendi. Görkemli kapanışta dünyaca ünlü şarkıcı Shakira'nın dansları kadar çocuğu da büyük ilgi gördü.