Van Gaal'in Krul'u düzeni!

Hollandalı hoca, 120 dakika sonunda sakatlığı olmamasına rağmen Cillessen'i çıkarıp kaleyi Krul'a teslim etti... Tüm dünya bu değişikliğe şaşırırken Krul, kurtardığı 2 panaltıyla Hollanda'yı yarı finale taşıdı. Van Gaal'in 7 haftadır Krul'u penaltılara özel olarak çalıştırdığı ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Temmuz 2014 Güncelleme 07 Temmuz 2014, 00:00
Van Gaal’in Krul’u düzeni!

İÇİNDEKİLER

0-0 eşitlikle sona eren Hollanda- Kosta Rika maçının 120 dakika sonrasında herkesin meraklı bakışları altında kaleciler Cillessen-Krul değişikliğ gerçekleşti. Sakatlığı bulunmayan Cillessen'in oyundan çıkmasına kimse bir anlam veremedi.. Yedek kaleci Kim Krul, sadece penaltılar için oyuna girmişti. Son 2 aydır sadece penaltı çalışan Krul, kurtardığı 2 penaltıyla Hollanda'nın yarı finale çıkmasını sağladı. Oyuna penaltı kurtarmak için giren kaleci Tim Krul, 7 haftadan beri bu ana hazırlandığını söyledi. Maç sonrası FIFA'ya açıklamalarda bulunan başarılı kaleci, başarılarının takım başarısı olduğunu ifade etti. Krul, "Yedi haftadır buna hazırlanıyordum. Bu başarının 23 kişi ile kazanabilineceğini görebilirsiniz. Onların geçmiş penaltılarını izledik ama buradan bir şey çıkaramadık. Ben ve Frrans Hoek birlikte çalıştık" diye konuştu.

VAN GAAL: "CILLESSEN'İN HABERİ YOKTU!"
As kalecisi Cillessen'i çıkarıp yerine Tim Krul'u oyuna dahil ederek isabetli bir karar alan teknik direktör Louis van Gaal, "Tim Krul'a penaltı atışları için şans verebileceğimizi söylemiştik, ama bunu motivasyonu düşer diye Cillessen'e söylemedik. Krul'un daha iyi bir tercih olduğunu düşündük. Almanya maçında kaley eyine Cillessen geçecek" diye konuştu.