Düşe kalka şampiyon

Sezonun üçüncü Grand Slam turnuvası Wimbledon'da dev finali kazanan taraf, yaşayan efsane Roger Federer'i 6-7, 6-4, 7-6, 5-7, 6-4'lük setler sonucu deviren Novak Djokovic oldu. Sırp raket bu kupayı ailesine armağan etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Temmuz 2014 Güncelleme 07 Temmuz 2014, 00:00
Düşe kalka şampiyon

İÇİNDEKİLER

Sezonun üçüncü Grand Slam turnuvası Wimbledon'da oynanan erkekler final mücadelesinde İsviçreli Roger Federer ile Sırp Novak Djokovic karşı karşıya geldi. All England Club Merkez Kort'unda oynanan mücadelede dev finali kazanan taraf 6-7, 6-4, 7-6, 5-7, 6-4'lük setler sonucu 3-2'yle Novak Djokovic oldu. Sırp raket bu zaferle Wimbledon'da 2, toplamda 7. grand slam turnuvasını kazanmış oldu. Roger Federer ise Wimbledon'ı 8. kez kazanma şansını değerlendiremedi.

BENİ DESTEKLEYEN AİLEME TEŞEKKÜR EDERİM

Maçtan sonra konuşan Djokovic, zor bir karşılaşma olduğunu belirterek "Öncelikle Federer'i mücadelesinden dolayı kutluyorum. İkimiz için de zor bir maç oldu. Kazandığım için çok mutluyum. Beni destekleyen aileme çok teşekkür ederim. Onlara minnettarım" diye konuştu. Wimbledon'u 8 kez kazanma şansını yitiren Roger Federer ise "Çok üzgünüm" demekle yetindi.

WİMBLEDON'A ÜNLÜ YAĞDI!

İsviçreli Roger Federer ile Sırp Novak Djokovic'i karşı karşışa getiren dev maçı izlemek için All England Club Merkez Kort'una ünlüler akın etti. Dünyaca ünlü yıldız David Beckham ve güzel eşi Victoria maçı izlemek için VİP tribünündeki yerlerini aldı. Ayrıca Düşes Kate Middleton ve Prens William da merkez kortta maçı izleyenler arasındaydı.