Yeniden yargılama değil

Trabzonspor Hukuk Kurulu, "13. Ağır Ceza Mahkemesi yeniden yargılama kararı almadı. Sadece yeniden yargılama talebini kabule değer gördü" açıklamasını yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Haziran 2014 Güncelleme 25 Haziran 2014, 00:34
Yeniden yargılama değil

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor Hukuk Kurulu'ndan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla ilgili çarpıcı açıklamalar geldi. Avukat Hakan Orhan, "Kamuoyunu yanıltıyorlar. Bu bir yeniden yargılama kararı değil. Sadece yeniden yargılama talebini kabule değer gördü. Daha bunun iki aşaması var" dedi. Atilla Dilaver ise, "Tapeler delil olmaktan çıkartılırsa ortada suç kalmazmış. Uğur Uçar'ın ve İbrahim Akın'ın ifadesini, İlhan Ekşioğlu'nun mahkemede yaptığı itirafları, para transferlerini ne yapacağız" diye konuştu. Atilla Dilaver "13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin aldığı bu karar bir hukuk katliamıdır. Bunu hukuk fakültesinde bir öğrenci sınav kâğıdına yazsa dersi geçemez. Usul hükümlerindeki değişikliklerde geriye işleme söz konusu değildir. Mahkeme temel ilkeyi çiğ nemiştir" ifadesini kullandı.

MAHKEMENiN 3 SEÇENEĞi VAR

Avukat Hakan Orhan, "Bu 3 aşamalı işlemdir. İlki yargılama talebini kabule değer bulmak. İkincisi yeniden yargılama kararı vermek. Üçüncüsü de yeniden yargılama yapmak. Şu anda ilki meydana gelmiştir. Buna itiraz yolumuz da açıktır" konuştu.


ULAŞ ÖZDEMİR