Emre'ye hapis şoku!

Zokora'ya ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle Emre Belözoğlu'ya 2.5 ay hapis cezası verildi. Hükmün açıklanması geri bırakıldı. Emre 5 yıl denetimli serbestlik tedbirlerine tabi tutulacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Haziran 2014 Güncelleme 18 Haziran 2014, 00:40
Emre’ye hapis şoku!

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu, Trabzonsporlu Didier Zokora'ya ''ırkçı söylemde" bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada, spor alanında din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret suçunu işlediği gerekçesiyle 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Belözoğlu'nun daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmaması ve yeniden suç işleyeceği konusunda kanaat oluşmadığı gerekçesiyle hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

ZOKORA'NIN AVUKATI CEZADA ISRAR ETTİ
Emre'nin avukatı müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini talep ederken, Zokora'nın avukatı ise "Belözoğlu verdiği bir röportajda, kendisinde öfke kontrolü yaşadığını ve bu konuda da tedavi gördüğünü kabul etti. Belözoğlu, maçın hemen akabinde telefonla katıldığı bir televizyon programında dava konusu olayı kabul etmiş, ancak ertesi gün bu beyanından dönmüştür" diyerek ceza talep etti.

İLK MAHKUMİYET OLDUĞU İÇİN HAPİS YOK
Mahkeme hakimi, Emre'nin spor alanında din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözetilerek hakaret suçunu işlediği gerekçesiyle 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, Belözoğlu'nun daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmadığı ve yeniden suç işlemeyeceğine kanaat getirerek cezasını hükmün açıklanmasının geri bıraktı ve 5 yıl denetimli serbestlik kararı verdi.

KALBİMDE IRKÇILIK YAŞATMADIM!
Emre Belözoğlu daha önce verdiği ifadede "Aramızda karşılıklı laflar söylendi. Zokora bana küfür içeren İspanyolca bir hitapta bulundu. Bende kendisine Türkçe karşılığı dangalak benzeri bir anlama gelen fucking prick dedim. 'negro' ve 'nigger' anlamında ırkçı söylem içeren kelimeler kullanmadım. Kalbimde ırkçılık yaşatmadım" demişti.

YARGITAY'A BAŞVURACAK
Fenerbahçe Kaptanı Emre Belözoğlu, dün resmi bir açıklama yapmamış olmasına ramğen avukatları aracılığıyla temyiz hakkını arayacağı öğrenildi. Emre'nin hapis yaptamayacak olmasına rağmen böyle bir kararı içine sindiremediği ve hakkını sonuna kadar arayacağı ifade edildi.

ZOKORA'DAN İLK TEPKİ NO RACISM
Geçtiğimiz sezon Trabzonspor forması giyen Zokora, dün açıklanan kararın ardından ilk tepkisini twitter üzerinden verdi.

KISA MESAJ
Senegalli futbolcu "No racism" (Irkçılığa hayır) notunu düştü!