Stoperde ilk hedef Marko Basa

Kartal forvet ve 10 numara arayışlarını sürdürürken savunmayı güçlendirmek için de temaslarına hız verdi. Lille'de oynayan Sırp stoper Marko Basa için düğmeye basıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Haziran 2014 Güncelleme 01 Haziran 2014, 00:49
Stoperde ilk hedef Marko Basa

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş yabancı transferinde fren yapmıyor... Siyah- Beyazlı yöneticiler gelecek sezon için bir yandan forvet ve 10 numara pozisyonu için çalışmalarını sürdürürken diğer taraftan savunmayı güçlendirmek için büyük çaba harcıyor. Özellikle stoper arayışlarına giren yöneticiler Teknik Direktör Slaven Bilic'in ısrarla istediği Lille'de forma giyen Sırp oyuncu Marko Basa'yı listenin ilk sırasına aldılar. Gelecek sezon sözleşmesi bitecek olan 31 yaşındaki oyuncu için Beşiktaş'ın resmi teklifte bulunduğu ortaya çıktı. Bu sezon oynadığı 35 resmi karşılaşmanın tamamında ilk 11'de forma giyen Marko Basa 2 kez fileleri sarsmayı başardı. Yıldız futbolcu savunmada her zaman soğukkanlı bir oyuncu profili çiziyor.

FRANSA'DA ALTIN 11'E SEÇİLDİ
BU yıl Fransa 1. Ligi'nde sezonun altın 11'inde savunmada Thiago Silva ile birlikte partner olarak gösterilen Basa için için Lille'nin teknik patronu Girard, "Ona gelen teklifleri görmezden gelmek mümkün değil. Problemleri çözüp kalacağını düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

KARTAL'IN TEK RAKİBİ ROMA
BEŞİKTAŞ Marko Basa için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken İtalyan kulübü Roma'nın da tecrübeli stoperle ilgilenmesi yönetimin canını sıkıyor. Ancak Roma'nın yaptığı teklifin Beşiktaş'tan az olduğu gelen bilgiler arasında. Beşiktaş'ın Basa'yı bonservisiyle almayı planladığı ortaya çıktı.

LiLLE'DE BAŞARILI BİR SEZON GEÇİRDİ
Marko Basa geçen sezon Lille'de çok başarılı bir performans sergiledi. Oynadığı 35 resmi karşılaşmanın tamamında ilk 11'de oynayan Sırp stoper başarısıyla Fransa'nın altın 11'ine de seçildi.