Yağmalanan GS Store ürünleri bulundu

Bağdat Caddesi'nde Fenerbahçe'nin şampiyonluk kutlamaları sırasında GS Store mağazasına saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan 20 kişi, adliyeye sevk edildi.

Giriş Tarihi 28 Nisan 2014, 00:00 Güncelleme 28 Nisan 2014, 19:55
Yağmalanan GS Store ürünleri bulundu

İÇİNDEKİLER

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, sarı-kırmızılı kulübün lisanslı ürünlerinin satışını gerçekleştiren Bağdat Caddesi'ndeki mağazaya yapılan saldırının ardından 20 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Mağazanın güvenlik kamerası görüntülerinde yaptığı araştırmada şüphelilerden bır kısmının mağazadan hırsızlık yaptığını tespit eden polis, mağazadan çalınan ürünleri de emniyete getirdi.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA
İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, GS Store mağazasına saldırıyla ilgili yürütülen tahkikatta gözaltına alınan 20 şüpheliden 4'ünün "hırsızlık", "uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak" ile "parada sahtecilik" gibi suçlardan kayıtlarının bulunduğu belirtildi.

Şüphelilerin iş yerine ait bilgisayar kasası dahil, 402 parça tişört, forma, çakmak, top, yelek, kol saati, polar, ayakkabı, mont, fincan, bardak, duvar süsü, atkı, eşofman takımı ve spor çanta gibi lisanslı ürünle yakalandığı aktarılan açıklamada, olaya karışan bazı kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA
Fenerbahçe Kulübü, Spor Toto Süper Lig'de dün şampiyonluğa ulaştıkları Çaykur Rizespor maçının ardından Bağdat Caddesi'ndeki kutlamalar sırasında GS Store mağazasına verilen zararla ilgili açıklama yaptı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, GS Store mağazasında yaşananlar ve gelişmelerin dikkatle takip edildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Öncelikle mezkur olaylardan dolayı Galatasaray camiasına ve ilgililere, geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Bununla birlikte; yaşanan olayların, spor fanatizmine bağlı olarak Fenerbahçe taraftarları tarafından gerçekleştirildiği yönündeki aceleci, kamuoyunu yanlış yönlendiren yorum ve değerlendirilmelerden kaçınılması gerekliliğinin, kurumsal ciddiyetin bir sonucu olduğu kanaatindeyiz.

Bu konuda, Emniyet Müdürlüğünün çalışmalarını yakından takip eden kulüp yetkililerimize iletildiği üzere, olaylar, hırsızlık vakası ile başlamış olup, 20 kişi gözaltına alınmış, gözaltına alınan kişilerden 5'inin hırsızlık ve çeşitli suçlardan sabıkası olduğu saptanarak, bu kişiler Kartal Adliyesi'ne sevk edilmişlerdir. Emniyet yetkililerince kulübümüze ulaşan bilgi doğrultusunda, GS Store'u soyan şahısların Kartal'da bulunan evlerine yapılan baskında, 400 adet lisanslı GS Store ürünü ele geçirilmiştir.

Nitekim, hırsızlık amacına yönelik olarak başlatılan ve tipik bir adli vaka şeklinde gerçekleşen bu olayın, Galatasaray Kulübü tarafından tüm Fenerbahçe taraftarı ve camiasına mal edilemeyeceğini ve bu durumu, iki kulüp ilişkilerine zarar verir nitelikte bulduğumuzu, kamuoyuna saygıyla duyururuz."