1907 Şampiyon!

5. haftada lider olan ve bir daha arkasına bakmayan Fenerbahçe, Rize ile Kadıköy'de 0-0 berabere kalmasına rağmen bitime 3 hafta kala Galatasaray'ın 12 puan önünde adını şampiyonluğa yazdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2014 Güncelleme 28 Nisan 2014, 00:41
1907 Şampiyon!

İÇİNDEKİLER

Ve Şampiyon Fener!.. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kalan Sarı-Lacivertliler bitime 3 hafta kala Galatasaray'ın 12 puan önünde mutlu sona ulaşmayı başardı. Ersun Yanal'in ekibi böylece tarihindeki 19. şampiyonluğa imzasını attı. Sezonun ilk haftasında Konyaspor'a deplasmanda 3-2 yenilen Fenerbahçe bu şok sonucun ardından mathiş bir performans gösterdi ve bir daha arkasına bakmadan şampiyonluğa ulaştı. Şike soruşturmasından aldığı ceza nedeniyle Avrupa'ya gidemeyen Sarı-Lacivertliler yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen son yıllarda eşi benzeri görülmemiş bir farkla hedefe vardı. Bitime 3 hafta kala Galatasaray'ın 12, Beşiktaş'ın ise 13 puan önünde olan Fenerbahçe bu grafik ligin sonuna kadar sürerse 'en büyük farkla şampiyon' ünvanını da alacak.

KADIKÖY BAYRAM YERİNE DÖNDÜ
Cezası nedeniyle Rizespor maçını kadın ve çocuk taraftarlara karşı oynayan Fenerbahçe rakibi önünde beklenen futbolunu ortaya koyamasa da aldığı 1 puanla hedefe ulaşmasını bildi. Maçın ardından Şükrü Saracoğlu ve Bağdat Caddesi adeta bayram yerine döndü.

YER SARI GÖK LACİVERT!
Fenerbahçe'nin şampiyonluğu sonrası Edirne'den Ardahan'a tüm Türkiye'de büyük bir coşku yaşandı. Sarı-Lacivertli taraftarlar sabahın ilk ışıklarına kadar 19. şampiyonluğu doyasıya kutladı.