Önce tur sonra kupa!

Fenerbahçe son 4 haftaya 12 puan farkla giriyor. Rize maçında alınacak 1 puan 'tur' demek. Başkanvekili Abdullah Kiğılı "Rize maçında tur atacağız. Kupa töreni ve kutlamalar Karabük maçında" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2014 Güncelleme 21 Nisan 2014, 00:37
Önce tur sonra kupa!

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş'la Olimpiyat Stadı'nda 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, son 4 haftaya 12 puanlık bir avantajla giriyor. Kalan 4 maçta alınacak 1 puan 19. şampiyonluk demek. Hatta kalan 4 haftada sıfır puan çekse bile averajla şampiyonluk ipi göğüslenebilir. Fenerbahçe'nin pazar günü konuk edeceği Çaykur Rizespor maçını cezası nedeniyle kadın ve çocuk seyircilere oynayacak olması büyük bir talihsizlik olsa da Fenerbahçe'nin bu konuda bir planı var. Karşılaşmanın ardından konuşan Başkanvekili Abdullah Kiğılı, şampiyonluk kutlamaları hakkında bilgi verdi. Kiğılı, "Tahkim seyircisiz oynama cezasına yaptığımız itirazı kabul etmezse Rize maçında şampiyonluk turunu atacağız. Kutlamaları ise Kadıköy'deki Karabük karşılaşmasında yapacağız. Kupa törenini de o maç için düşünüyoruz. Karabük maçı cuma günü olursa daha sonra Pazar günü tüm taraftarlarımızın katılması için bir kutlama daha organize edeceğiz" dedi.

EN ERKEN ŞAMPİYONLUK REKORUNU KAÇIRDILAR
Fenerbahçe dün gece Beşiktaş'la berabere kalarak kendisine ait olan en erken şampiyonluk rekorunu geliştirme imkanını da elinden kaçırmış oldu. Lig tarihinde şimdiye kadar hiçbir takım bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmemişti. Ancak Fenerbahçe'nin en büyük puan farkıyla şampiyon olma rekorunu ele geçirme şansı hala devam ediyor. Kalan maçlar Rize, Akhisar (d), Karabük ve Kayseri (d) ile.

TARİHTE İLK DEFA KADIN VE ÇOCUKLARIN ÖNÜNDE TUR
BU arada Fenerbahçe'nin son yıllardaki şampiyonluklarında ilginç bir istatistik de göze çarpıyor. Fenerbahçe, Süper Lig'de kazandığı son 5 şampiyonluğun 4'ünde şampiyonluğunu Anadolu'da ilan ederken, sadece birinde Kadıköy'de tur attı. Ama Sarı-Lacivertli ekip haftaya şampiyonluğunu ilan ederse kadın ve çocuk taraftarların önünde şampiyonluğunu ilan edip tur atan ilk takım olacak

KUTLAMALAR ŞİMDİDEN BAŞLADI!
FENERBAHÇE taraftarı, Beşiktaş ile berabere kalarak şampiyonluğa artık çok yaklaşan takımlarını dün tesislerde karşıladı. Oldukça coşkulu olan taraftarların ağızlarında ise sadece bir cümle vardı. O da, "Şampiyon Fenerbahçe" idi. Sarı-Lacivertli taraftarın coşkusu görülmeye değerdi.