Hami'den sihirli dokunuş

Trabzon Erciyes'i 5-0 yenerken gelecek adına müthiş sinyaller verdi. Göreve geldikten sonra Zokora, Colman ve Malouda gibi disiplinsiz oyuncuları takımdan kesen Mandıralı takım içi uyumu üst seviyeye çıkardı. Başarılı teknik adam, M.Reşit Akçay'ı tüm istatistiklerde solladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Nisan 2014 Güncelleme 20 Nisan 2014, 01:06
Hami’den sihirli dokunuş

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor Hami Mandıralı ile bambaşka bir kimliğe büründü... Mustafa Reşit Akçay'ın ayrılmasından sonra takımın başına geçen ve yönetimin başından itibaren büyük destek verdiği Mandıralı onların güvenini boşa çıkarmadı. Bordo- Mavili takımda adeta devrim yapan Hami Mandıralı döneminde Karadeniz ekibi deplasmanda yenilgi yüzü görmedi. Trabzonspor çıktığı 6 deplasman maçında 2 galibiyet, 4 beraberlik aldı. Oysa Bordo-Mavili takım Mustafa Reşit Akçay döneminde dış sahada sadece 1 kez kazanmıştı. Mandıralı zamanında Trabzonspor defansı 10 maçta kalesinde 6 gol gördü. Bordo-Mavili takım Akçay'ın son 10 maçında rakiplerine 172 şut şansı tanıyıp 17 gol yerken Mandıralı ile 125 şut şansı tanıdı ve 6 gol yedi. Göreve gelir gelmez Mustafa Reşit Akçay'ın değişmezlerinden olan Malouda'yı kadrodan kesen, disiplinsiz davranışlarıyla arkadaşlarının tepkisini çeken Zokora ve Colman'ı kadro dışı bırakan Hami Mandıralı takıma kelimenin tam anlamıyla huzuru getirdi. Trabzonspor'da pas ve şutların gole dönüşme yüzdesi de yükseldi. Mustafa Reşit Akçay yönetiminde son 10 maçında 58 şutta 16 gol bulan Bordo-Mavili takım Hami Mandıralı ile beraber 51 şutunda 18 gol attı. Bu sonuçların ardından Trabzonspor Yönetimi'nin gelecek sezon da yola Hami Mandıralı ile devam etmeyi planladığı gelen bilgiler arasında.

HENRİQUE&OLCAN SIRTLADI
TRABZONSPOR deplasmanda Erciyesspor'u 5-0 yenerken Henrique ve Olcan yine boş durmadı. 2 futbolcu bu sezon lig ve UEFA Avrupa Ligi maçlarında takıma büyük katkı sağladı. Brezilyalı yıldız Henrique ligde 10, Avrupa'da 8 olmak üzere toplam 18 gole imza attı. Olcan Adın ise ligde 9, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 5 olmak üzere toplam 14 kez fileleri sarstı. 2 futbolcu böylece bu sezon 32 golle Trabzonspor'a en fazla katkıyı sağlayan oyuncular oldular.