Trabzonspor'a yılın müjdesi

Fenerbahçe maçında alınan cezayı değerlendiren Tahkim Kurulu, emsal karar ve olayları dikkate alıp önce 1 maç indirime gitti. Sonrasında da kulübün tavırları nedeniyle 1 maç daha indirim yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Nisan 2014 Güncelleme 04 Nisan 2014, 01:18
Trabzonspor’a yılın müjdesi

İÇİNDEKİLER

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Trabzonspor'un 5 maçlık seyircisiz oynama cezasını 3'e indirdi. Kuruldan yapılan açıklamada, Süper Lig'de Fenerbahçe ile yaptığı maçta çıkan olaylar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) 5 maç seyircisiz oynama cezası verdiği Trabzonspor'un itirazı görüşüldü. Cezayı 5 maçtan 3'e indiren Tahkim Kurulu, karar sonrasında da açıklama yaptı. Kararla ilgili yapılan açıklamada, kurulun emsal kararları ve olayın oluşumu dikkate alınarak verilen 5 maclık cezanın önce 4'e indirilmesine karar verildiği belirtildi. Ancak Tahkim Kurulu'nun ceza indirimi 1 maçla sınırlı kalmadı.

1 MAÇLIK KÖTÜ TEZAHÜRAT CEZASI DURUYOR!
TAHKİM Kurulu, Trabzonspor'un saha olaylarının önlenmesi ve faillerinin tespiti için samimi gayret gösterdiği dikkate alınarak, 1 maç daha indirime gitti. Böylelikle 5 maçlık seyircisiz oynama cezası 3'e inmiş oldu. Ancak Bordo-Mavili ekibin kötü tezehürat nedeniyle Fenerbahçe maçında aldığı 1 maçlık cezada ise indirim olmadı. Trabzon 3 maç dışında bu 1 maç cezayı da çekecek.