10'unkisi bir aşk hikayesi

Beşiktaş Olimpiyat'ta 50 bine yakın taraftarının desteğiyle maça çıktı. Ersan'ın kırmızı kart görmesiyle uzun süre 10 kişi oynayan Kartal, Almeida ile zafere uçtu. 4'te 4 yapan Siyah-Beyazlı ekip maç fazlasıyla 2. sıraya çıktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Şubat 2014 Güncelleme 17 Şubat 2014, 01:11
10’unkisi bir aşk hikayesi

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş şampiyonluk yarışında takibini kayıpsız sürdürüyor... Siyah- Beyazlı takım Erciyes, Gaziantep ve Kasımpaşa galibiyetlerinin ardından Bursaspor'u Olimpiyat Stadı'nda zor da olsa 1-0 yenerek 4'te 4 yaptı. Kartal uzun süre 10 kişi kalmasına rağmen çok önemli bir 3 puan kazandı. 2. dakikada Belluschi'nin kullandığı köşe atışında Civelli kafayla vurdu. Top az farkla auta gitti. 9'da Bursaspor gole bir kez daha yaklaştı. Serdar'ın kafa vuruşunda Motta topu çizgiden çıkardı. 18'de Olcay'ın uzaktan şutunda kaleci Frey topu kontrol etti. 44'te Beşiktaşlı Ersan Gülüm Civelli'ye vurduğu gerekçesiyle İlker Meral tarafından direkt kırmızı kart gördü. Karşılaşmanın ilk devresi 0-0 berabere sonuçlandı.

HUGO ALMEIDA BU MAÇTA DA BOŞ GEÇMEDİ
Bursaspor karşısında Ersan'ın atılmasıyla 10 kişi kalmak zorunda kalan Beşiktaş 2. yarıda bu eksikliğine rağmen daha üstün olan taraftı. 72'de Gökhan Töre topu ceza sahası içinde Almeida'ya bıraktı. Portekizli futbolcunun bekletmeden yaptığı vuruş Bursaspor fileleriyle buluştu. Bu golle Siyah- Beyazlılar Olimpiyat Stadı'nda rakibi karşısında 1-0 öne geçmeyi başardı.

FERNANDES 90+3'TE MUTLAK GOLÜ KAÇIRDI
Beşiktaş skoru 1-0 yaptıktan sonra Bursaspor defans güvenliğini bırakarak hücuma daha çok çıktı. 86'da Şener'in vuruşunda top üstten dışarı gitti. 90+3'te Gökhan'ın pasında topla buluşan Fernandes bomboş durumda kaleci Frey'le karşı karşıya kaldı. Ancak Portekizli starın yaptığı vuruşta top üstten dışarı gitti. Böylece Beşiktaş maçı 1-0 kazanarak maç fazlasıyla 2. sıraya çıktı.

OĞUZHAN ETKİSİZ KALDI
Beşiktaş'ta Fernandes'in kulübeye çekilmesinden sonra ilk 11'de görev yapan Oğuzhan etkisiz bir futbol sergiledi. Ersan'ın atılması üzerine devre sonunda oyundan alınan Oğuzhan'ın moralinin bozulduğu ancak karşılaşma sonrası Bilic'in genç oyuncuya, "Seni taktik gereği çıkardım" dediği öğrenildi.

GEÇEN SEZONDAN 7 PUAN ÖNDELER
Beşiktaş geçen sezonun 21. haftasına göre bu sezon 7 puan fazla topladı. Geçen sezon Samet Aybaba döneminde 21. haftada 35 puan toplayan Kartal şimdi 42 puana ulaştı.

ALMEIDA REKOR KIRDI
Bursaspor önünde 2 puan getiren golü atan Almeida bu sezon 12. golünü kaydederek Türkiye'deki en skorer sezonuna ulaşmış oldu. Portekizli futbolcu rakip fileleri 2 kez daha havalandırırsa kariyer rekorunu da kırmış olacak.

ORKESTRA ŞEFİ YİNE GÖKHAN TÖRE
Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen Gökhan Töre yine sahanın yıldızıydı. Bursaspor maçında takımı bir orkestra şefi gibi yöneten Gökhan Töre Hugo Almeida'nın golünde asist yaptı. Böylece Siyah- Beyazlı oyuncu son 3 maçta 1 gol, 1 de asistle oynamış oldu.