İşte Fener'in yeni Alex'i

Teknik direktör Ersun Yanal'ın "Tek eksiğimiz orta alanda yaratıcı bir futbolcu" demesi üzerine harekete geçen Sarı-Lacivertliler Ukrayna'da Shakhtar formasını giyen Alex Teixeira'yı gözüne kestirdi. Yönetim sponsor desteğiyle transferi bitirmeyi hedefliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ocak 2014 Güncelleme 01 Ocak 2014, 00:00
İşte Fener’in yeni Alex’i

İÇİNDEKİLER

Fırtına gibi estiği ligin ilk yarısını Galatasaray'ın 8 puan önünde tamamlayan Fenerbahçe belki de son yılların en sessiz ara transfer dönemine girdi... Teknik direktör Ersun Yanal'ın "Takviyeye gerek yok" talimatı üzerine çalışmalarını yeni sezon için yapmaya başlayan Sarı-Lacivertliler'in hedefindeki süper yıldızı TAKVİM açıklıyor... Orta alanda yaratıcı oyuncu sıkıntısı çeken Ersun Yanal'a bir dünya yıldızı hediye etmek isteyen yönetimin, Shakhtar Donetsk formasını giyen Alex Teixeira'yı gözüne kestirdiği öğrenildi. Özellikle bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği müthiş bir performansla dikkatleri üzerine çeken 23 yaşındaki futbolcunun, Alex de Souza'nın gidişinden bu yana kadroda yaşanan boşluğu doldurması planlanıyor. Transfer operasyonunu çok gizli bir şekilde yürüten Fenerbahçe yönetiminin Shakhtar yönetimi ve Brezilyalı yıldızın menajeriyle temaslara başladığı belirtiliyor. Alex Teixeira'nın bonservis ücretinin 18 milyon Euro olduğu fakat pazarlıklar sonrasında bu rakamın aşağıya çekilebileceği ifade ediliyor. Yönetimin ya sponsor desteğiyle ya da Moussa Sow transferinde olduğu gibi işadamlarından gelecek yardımla bu transferi bitirmek istediği gelen bilgiler arasında. Başka Rus kulüpleri olmak üzere Teixeira'nın birçok talibi olduğu da ifade ediliyor. Fakat Fenerbahçe yönetimi elini çabuk tutarak bu transferi sezon tamamlanmadan bitirmek istiyor. Başta, şu anda Teixeira'nın bölgesinde forma giyen Cristian Baroni olmak üzere futbolcuların konsantrasyonunu bozmak istemeyen yönetim, bu nedenle transfer görüşmelerini gizli tutuyor. Ayrıca Brezilyalı yıldızın fiyatının artmaması için de Fenerbahçe yönetiminin gizliliğe önem verdiği ifade ediliyor.

RAKET GİBİ SOL AYAĞIYLA DİKKAT ÇEKİYOR
Yıldızı Vasco de Gama formasıyla parlayan Alex Teixeira, Brezilya Milli Takımı'nın alt kategorilerinde gösterdiği performansla da dikkatleri üzerine çekti. Brezilya pazarına büyük önem veren Mircea Lucescu'nun yoğun çabaları sonrasında 2010'da Shakhtar'ın yolunu tutan Sambacı kısa sürede takımın yıldızı haline geldi. Şu anda 'Lucescu'nun prensi' olarak lanse edilen Alex Teixeira'nın en önemli özelliği, raket gibi sol ayağıyla çektiği müthiş şutlar ve rakiplerin başını döndüren çalımları.

DÜNYA KUPASI TEHLİKESİ!
Brezilya basını, Alex Teixeira'nın 2014 Dünya Kupası'nda ilk kez A Milli Takım formasını giyebileceğini yazıyor... Eğer bu ihtimal gerçekleşirse Sambacı'nın değerinin bir anda çok yukarılara çıkması bekleniyor. Fenerbahçe yönetimi bu nedenle transferde elini çabuk tutmak istiyor.
Shakhtar'a transfer ettiği Brezilyalı yıldızlarla ün salan Mircea Lucescu'nun en son keşiflerinden birisi de Alex Teixeira oldu... Rumen hocanın uzun yıllar takip ettikten sonra kadrosuna kattığı Sambacı 2 yılda müthiş bir yükseliş gösterdi. 2010 yılında 6 milyon Euro'ya Vasco'dan Shakhtar'a transfer olan Alex'in şu anda fiyatının 18 milyon Euro olduğu belirtiliyor.

GÜZEL GOLLERiN FUTBOLCUSU!

Müthiş top tekniği ile tanınan Alex attığı birbirinden güzel gollerle Shakhtar taraftarının sevgilisi olmuş durumda. Alex özellikle müthiş şutları ile kalecilerin korkulu rüyası.

YEDEKTE DIEGO VAR

Alex Telles'i gözüne kestiren Fenerbahçe yönetimi, Brezilyalı futbolcunun alternatifi olarak yine bir Sambacı'yla flört ediyor. Sarı-Lacivertliler, Almanya'da Wolfsburg formasını giyen Diego Ribas'ın menajeriyle sürekli iletişim halinde.

BORA ÇETE