Büyüklük böyle olur!

Şampiyonlar Ligi'nin en önemli favorisi olan B.Münih, Almanya Kupası'ndaki Augsburg maçında tüm yıldızlarını sahaya sürdü. Dortmund da Saarbrücken karşısında birçok önemli oyuncusuna yer verdi... İngiltere'de ise Chelsea ve M.United lig maçı ciddiyetinde oynayıp turu geçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Aralık 2013 Güncelleme 07 Aralık 2013, 01:45
Büyüklük böyle olur!

İÇİNDEKİLER

Ziraat Türkiye Kupası'nda alt lig takımlarına daha 4. turda elenerek alay konusu olan 3 büyük kulüp tartışılmaya devam ediyor... Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor, alt lig takımları önemsemeyerek yedek ağırlıklı kadrolarıyla çıktıkları maçlardan hezimetle ayrıldılar. Milyon Euro değerindeki futbolculara 2. Lig takımları tam anlamıyla futbol dersi verirken bu durum Avrupa'da nasıl diye araştırdık. Ortaya Türkiye'nin tam tersi bir tablo çıktı.

DORTMUND DA TAM KADRO
Şampiyonlar Ligi'nin en önemli favorisi olan en önemli favorilerinden olan Bayern Münih, Almanya Kupası'ndaki Ausburg maçında tüm yıldızlarını sahaya sürerken, Dortmund da İkinci Lig takımı Saarbrücken karşısında birçok önemli oyuncusunu oynattı.

MOURİNHO YILDIZLARI OYNATTI
İngiltere Premier Lig'de ise kötü günler geçiren Manchester United, kupa maçına 4 elle sarılarak rakibini elemeyi başardı... Premier Lig'de ve Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk hesapları yapan Chelsea'de kurt hoca Jose Mourinho da yıldız oyuncularını kupa maçında oynatarak "Teknik direktörlük" dersi vermeye devam etti..

YANAL MI HAKLI GUORDİOLA MI?
Bizde ise akıllarda kalan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın Fethiye hezimetinden sonra "Biz zaten ligi önemsiyoruz, kupanın önemi yok..." açıklamasıydı.. Bayern Münih'in Augsburg kupa maçından sonra Robben'in sakatlanması üzerine eleştirilen Pep Guerdiola'nın yanıtı ise adeta ders niteliğindeydi: "Benim için her maçın değeri aynıdır. Kupa, lig yada Şampiyonlar Ligi.. Aynı ciddiyetle oynayacağız..."

ZENGİNLER KULÜBÜ!
FENERBAHÇE:
146 milyon euro
BEŞiKTAŞ: 110 milyon euro
TRABZONSPOR: 69 milyon euro
TOPLAM: 325 milyon euro

YÜREĞİ BÜYÜKLER!
BUCASPOR: 14 milyon euro
FETHiYESPOR: 4.7 milyon euro
BALiKESiRSPOR: 4.5 milyon euro
TOPLAM: 23.2 milyon euro

YILDIZLAR NEREDE
Transfer sezonunda milyon Eurolar harcanarak kadroya katılan yıldız futbolcuların esamesi okunmuyor.

* Süper Lig şampiyonu, PTT 1. Lig sonuncusu Fethiyespor'a elenerek herkesi hayrete düşürdü.
* Trabzonspor Balıkesirspor'a, Beşiktaş da Bucaspor'a elenerek hem maddi hem de manevi büyük kayıp yaşadı.
* Augsburg ile oynanan kupa maçında Bayern Münih, Robben'i sakatlığa kurban verdi.
* Manchester United, Lig Kupası'nda Norwich'i 4-0 mağlup ederek çeyrek finale çıktı.
* 146 Milyon Euro'luk Fenerbahçe'nin 4.7 milyon Euro'luk Fethiye'ye yenilmesi olay oldu.

HEM MADDİ HEM MANEVİ KAYIP YAŞADILAR
Kupadan elenerek alay konusu olan kulüpler ciddi paralar da kaybetti. Şampiyon takımın 2 milyon dolar kazanacağı kupada tek favori Cimbom kaldı...
Zaten çeşitli nedenlerden dolayı Avrupa'da yer alamadıkları için ciddi gelir kayıplarına uğrayan Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın büyük bir gelir kapısı olan Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenmesine kulüplerin kendi taraftarları da büyük tepki gösterdi. Kupada 16'ya kalan takımlar kasasına şimdiden 115 bin dolar koyarken şampiyon olan takım yaklaşık 2.5 milyon doları kasasına koymuş olacak. Kulüpler, kupadan elenerek hem prestij hem de büyük paralar kaybederken sosyal medyada rakip takımın taraftarları tarafından da dalga konusu oldular.

İSPANYA'DA EL-CLASICO KEYFİ!
İspanya Kupası'nda son beş yılda Barcelona 3 Real Madrid, Atletico Madrid ve Athletic Bilbao ise 2'şer kez final oynadı. İtalya'da da kupa adeta şampiyonluk kadar ciddiye alınırken bizim takımlar ise angarya görüyor.

BORA ÇETE