Tepkiler çığ gibi büyüyor

'Türkiye'nin Kupası Türkiye'yi kucaklıyor' sloganıyla çıkılan yolda Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un berbat bir oyun sergileyek kupaya veda etmelerine taraftarlardan ve spor camiasından sert tepki geliyor.

Giriş Tarihi 06 Aralık 2013, 00:00 Güncelleme 06 Aralık 2013, 19:09
Tepkiler çığ gibi büyüyor

İÇİNDEKİLER

Kupaya ezilerek veda eden 3 büyükler karşılaşmalara yedek kadro ile çıkması rakip takımı değil taraftarlarını ciddiye almadıklarını gösterdi. Stargazete yazarı Ziya Şengül Fenerbahçe'nin Pendik faciasından sonra Fethiye'ye de yenilerek taraftarlarına hüsran yaşattığına ve sahada gösterdikleri kötü performanslarına dikkat çekti...

İşte Ziya Şengül'ün o yazısı;

Fenerbahçe'de dün, Teknik Direktör Ersun Yanal'ın büyük bir rotasyona sokarak çıkartmış olduğu kadroyu gördük. Bu kadro, ligde oynanan takımın yakınından uzağından bile geçmiyor. Ligde oynayan Fenerbahçe, oyunu önde kabul eden, pres basan, maçı kazanmak için istek ve arzu dolu olan görüntüsüyle zirvede. Oynamayanlardan kurulu Fenerbahçe kadrosu ise; sarı-lacivertli formayı çıkart; sıradan, eh işte öyle bir takım havasında.

Daha maçın başında, Webo'nun dengesiz topa hareketlenmesi, kale dibinden gol kaçırmasına neden oldu. Bir buçuk maç oynamadı diye bu kadar performansı düşük Webo'ya hayretler içinde baktım. Top kontrolü, amatör futbolcular kadar bile değil. Topa sahiplenme; zaten ara ki bulasın. Dolayısıyla bu maçtaki Webo'dan hiç mi hiç hoşnut görüntüler göremedik.

Fenerbahçe'de bir de Samuel Holmen var. Uzun zamandır, lig başından beri kadroda yer bulamıyor. İyi ki bulamıyormuş! Kadlec de öyle. Joseph Yobo da top ayağındayken belki bir şeyler var ama savunma anlayışında, kalesine gelen golde iyi bir seyirci görüntüsü verdi!

Fethiye'nin PTT 1. Lig'de sıralamadaki yerine bakıyorum. Hiç de iç açıcı değil. Fenerbahçe'ye bakıyorum. Süper Lig'in zirvesinde. Bu maçtaki oyuna bakıyorum, Fethiye'nin Fenerbahçe'den hiç mi hiç eksiği yok. Belki artıları bile fazla. Takım halinde iyi savunma yapmaya çalıştılar. Orta saha organizasyonlarını yapabildikleri kadar yapmaya çalıştılar. Gol yollarında da ilk önce Onur'un kafasıyla, daha sonra da Ahmet ile Fenerbahçe karşısında öne geçtiler. 3 gol attılar, biri kendi kalelerine Sabri ile... Rakip kaleye de Onur ve Ahmet ile...
Bu maç, yıllar öncesindeki Pendik faciasını hatırlattı bize... Onun için yazı başlığımı "Pendik'ten Fethiye'ye" şeklinde atan oldum ve serzenişte bulundum.

Bu Fenerbahçe, bu kadar kötü futbol sergileyip Fethiye kalesinde pozisyon üretmekte zorlandıysa, evdeki hesabın çarşıya uymadığını Fenerbahçeli futbolcular anlamış oldular.
Ayrıca; bu sonuç Fenerbahçe'ye asla ve asla yakışmadı. Yanal'ın zaten iki tane yolu vardı. Biri Ziraat Türkiye Kupası. Onu kaybetti. Umarım takım bu maç sonrası moral çöküntüsüne girmez ve ligdeki başarılarını devam ettirmekte zorlanmaz.