Töre için büyük kapışma

Galatasaray, Beşiktaş'ın Mayıs sonuna kadar kiraladığı Gökhan Töre'nin bonservisi için harekete geçti. Kartal kasasından en fazla 2.5 milyon Euro çıkarmayı düşünürken, Cimbom tam 5 milyon Euro'luk bir bütçe belirledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Kasım 2013 Güncelleme 22 Kasım 2013, 01:29
Töre için büyük kapışma

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Galatasaray ve Beşiktaş transferde de karşı karşıya geldi... Beşiktaş'ın sezon başında Rus kulübü Rubin Kazan'dan 1 yıllığına kiraladığı Gökhan Töre'ye Galatasaray talip olunca ortalık karıştı. Sarı-Kırmızılılar'ın genç yıldıza ilgisini doğrulayan Beşiktaş yöneticisi Ahmet Kavalcı, Rubin Kazan ile görüşmelere kısa sürede başlayacaklarını söyledi. Alınan bilgilere göre Beşiktaş yönetimi, Rubin Kazan ile yapılan anlaşma gereği satın alma opsiyonu 7.5 milyon Euro olan Gökhan Töre için kasasından maksimum 2.5 milyon Euro çıkarmak istiyor. Fakat Galatasaray'ın milli futbolcu için tam 5 milyon Euro ödemeye hazır olduğu ifade ediliyor. Bu sezon çok önemli bir çıkış yakalayan Gökhan Töre'nin ise Beşiktaş'ta kalmaktan yana olduğu belirtilirken, mayıs sonunda ezeli rakipler arasında çok büyük bir transfer savaşı yaşanması bekleniyor.

KARTAL'IN 15 HAZİRAN'A KADAR SÜRESİ VAR
Gökhan Töre'nin satın alma opsiyonuna sahip olduğu için Beşiktaş bu transferde hala bir adım önde... Fakat-Siyah- Beyazlılar'ın milli futbolcunun bonservisini alabilmesi için en azından Galatasaray'ın teklif edeceği rakama çıkması bekleniyor... Opsiyon süresinin 15 Haziran'da sona ereceği, R.Kazan'ın bu tarihten itibaren diğer teklifleri değerlendireceği belirtiliyor. Ezeli rakipler arasındaki Gökhan Töre savaşının nasıl sonuçlanacağı merak konusu.

ASLAN 2011'DE DE ONU ÇOK İSTEMİŞTİ
Gökhan Töre, Almanya'da Hamburg formasını giyerken de Galatasaray'ın gündemine gelmişti. Fakat genç futbolcu, Sarı-Kırmızılılar'ın yoğun ısrarına rağmen o dönem Türkiye'ye transfer olmayı kabul etmemişti.

BEŞİKTAŞ'TA YENİDEN DOĞDU
Rusya'da bekleneni veremeyen Gökhan Töre, Beşiktaş formasıyla adeta yeniden doğdu... Gösterdiği performans sonrasında Milli Takım'ın da değişmez isimlerinden biri haline geçen genç futbolcu, kariyerindeki ilk gollerini de Siyah-Beyazlı forma altında atmayı başardı.

ALTERNATİFİ HAZIR: SERDAR GÜRLER
Beşiktaş transfer komitesinin Gökhan Töre'nin sezon sonunda takımdan ayrılması ihtimaline karşın önlemlerini aldığı öğrenildi. Siyah-Beyazlılar'ın Gökhan'a alternatif olarak Elazığspor'dan Serdar Gürler'i takibe aldığı öğrenildi. Son iki sezonda çok önemli bir çıkış yakalayan Serdar Gürler her iki kanatta ve forvette görev yapabiliyor.