Yargıtay'dan Yıldırım karar

Yargıtay Başkanı sonucu merakla beklenen şike davasıyla ilgili flaş bir açıklama yaptı. Ali Alkan dosyanın Cumhuriyet Başsavcılığı aşamasından geçtiğini ifade ederek, "Dosyanın yılbaşından önce çıkacağını tahmin ediyoruz" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Kasım 2013 Güncelleme 21 Kasım 2013, 01:10
Yargıtay’dan Yıldırım karar

İÇİNDEKİLER

Şike davasında flaş bir gelişme yaşandı... Fenerbahçe'nin şampiyonluğuyla tamamlanan 2010- 11 sezonunun ardından 3 Temmuz'da başlayan şike sürecinin 2014'ün 5. ya da 6. ayında karara bağlanması bekleniyordu. Ancak Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın dün yaptığı açıklama bir anda gündemi değiştirerek tüm gözlerin şike davasına çevrilmesine neden oldu. Ali Alkan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı yakından ilgilendiren konuyla ilgili olarak dün yaptığı flaş açıklamada itirazın yılbaşından önce karara bağlanabileceğini dile getirdi. Bu gelişmenin ardından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın hakkında çıkan hapis kararıyla ilgili itirazın sonucunun en geç 1.5 ay içinde çıkmasına kesin gözüyle bakılmaya başlandı. 2.Uluslararası Yüksek Mahkemeler Zirvesi'ne katılan Yargıtay Başkanı Ali Alkan medya mensuplarına şike süreciyle ilgili ipuçları verdi. Alkan, "Şike davası Yargıtay'a intikal ettiğinde dosya cumhuriyet başsavcılığı aşamasından geçti ve ilgili daireye intikal etti. Fakat daire yapmış olduğu inceleme sonunda dosyayı eksiklerin giderilmesi için mahkemeye iade etmişti" dedi.

SAVCILIK GEREKLİ İNCELEMELERİ YAPTI

Mahalli mahkemenin bu eksiklikleri ikmal ederek tekrar Yargıtay'a gönderdiğini dile getiren Ali Alkan, "Cumhuriyet Başsavcılığımız da gerekli incelemeleri tamamladıktan sonra en kısa zamanda ilgili dairesinde görüşülmeye başlayacaktı. Zaten ilgili daire dosyayı iade etmeden şike dosyasını gündemine almıştı. Bu nedenle her hangi bir zaman dilimi kestirmek ve belirlemek söz konusu olamaz" dedi.

KESİN DEĞİL SADECE BİR TAHMİN

Ali Alkan dairenin daha önce sırası geldiği için şike dosyasını öncelikle gündemine alacağını düşündüğünü vurgulayarak, "Bu konudaki takdir ilgili dairenin başkanı ve heyetindedir. Bu dosyanın yılbaşından önce çıkacağını tahmin ediyoruz. Tabii bu kesin değil. Böyle bir süre belirlemek söz konusu olamaz ama bu sadece bir tahmin" dedi.

YILDIRIM CEZA ALIRSA NE OLACAK?

Kısa bir süre önce yapılan kongrede oyların yüzde 75'ini alarak Mehmet Ali Aydınlar'ı geçen ve yeniden Fenerbahçe başkanlığına seçilen Aziz Yıldırım'ın ceza aldığı takdirde başkanlığı da düşmüş olacak.

Aziz Yıldırım şike davasında ceza alırsa başkanlığı da düşecek. Ve Fenerbahçe'de yeniden kongre rüzgarları esecek. Kongerede kimlerin adaylığını koyacağı ise şimdiden kafalarda soru işareti yaratıyor.

Aziz Yıldırım'ın şike davasında ceza alması durumunda UEFA kişilerle ilgili kararını da açıklayacak. Başta Aziz Yıldırım olmak üzere ceza alanlara UEFA'nın vereceği cezaların ne olacağı açıklanacak.

UEFA ve FIFA'nın karar açıklandıktan sonra yapacağı uygulama ise merak konusu. UEFA ve FIFA ceza alan takımlara küme düşme, puan silme gibi çok önemli cezaları da gündemine alabilir.

BAŞKAN İÇİN KRİTİK SÜREÇ

Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın şike davasına ait dosyanın yılbaşından önce çıkabileceğini söylemesi gözleri Aziz Yıldırım'a çevirdi. Fenerbahçe Başkanı'nın bu gelişmelelerden sonra hakkında verilecek karara odaklandığı gelen bilgiler arasında.