Devlerin ismi kaldı

Slovenya'daki şampiyonanın ilk gününde sürpriz şekilde Finlandiya'ya kaybeden 12 Dev Adam, İtalya'ya da kaybederek bir üst tur şansını zora soktu. Ay-Yıldızlılar kalan 3 maçı kazanıp rakiplerinin maçlarını bekleyecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Eylül 2013 Güncelleme 06 Eylül 2013, 00:00
Devlerin ismi kaldı

İÇİNDEKİLER

Milli Basketbol Takımımız Slovenya'daki Avrupa Şampiyonası'nda ikinci maçından da galibiyet çıkartamadı. Önceki gün grubun zayıf halkası Finlandiya'ya kaybeden Milliler, İtalya'ya da 90-75 yenilerek şansını zora soktu. Ay-Yıldızlılar kalan 3 maçını kazansa dahi gruptan çıkabilmek için rakiplerinin maçlarını bekleyecek. 12 Dev Adam, İtalya maçına dengeli başladı ve hücumda istediği ritmi buldu. Sinan Güler, Serhat Çetin ve Kerem Gönlüm ile iyi hücum eden Milliler, İtalya'nın çeyreğin sonlarına doğru yaptığı hamleyle 22- 19 geri düştü. İkinci çeyrekte Ay-Yıldızlılar savunmada yine çöktü. Finlandiya maçının aksine iyi hücum eden Türkiye savunmasını bir türlü düzeltemedi: 28-21. İtalya devreye de 10 sayı farkla önde girdi: 44-34.

İTALYANLAR ALAN SAVUNMASINA CEZAYI KESTİ
İkinci yarıya da İtalya etkili başladı. Çeyreğin 2. dakikasında fark 15'e kadar çıktı: 53-38. Tecrübeli koç Bogdan Tanjevic yönetimindeki Ay-Yıldızlı takımımız alan savunmasına dönünce İtalyanlar da cezayı dış atışlarla kesti: 66-48. İlk yarıda her iki periyotta da 22 sayı yiyerek çok kötü bir savunma örneği gösteren Milliler, son 10 dakikalık bölüme 17 sayı geride girdi: 74-57.

SON ÇEYREKTE OYUNCULARIMIZ MAÇI BIRAKTI
Son bölümün 3. dakikasından sonra 12 Dev Adam, maçı neredeyse bıraktı. Her iki takımın da top kaybı yaşadığı son çeyrekte İtalyanlar'ın tecrübeli skoreri Gentile'nin etkili oyununu izledik. İtalyanlar'a karşı 15 sayı farkla kaybeden Milliler'de Ömer Aşık ve Hidayet Türkoğlu 12'şer sayı üretti. İtalya'da ise Aradori 23 sayıyla Devler'in ipini çekerken, Gentile de 20 sayıyla maçı kazandıran isim oldu.