740 milyon liralık süper gala

Geçen sezon nefesleri kesen bir mücadele veren ezeli rakipler bu kez Kadir Has Stadı'nda kozlarını paylaşacak. Drogba Burak, Selçuk, Sneijder, Sow, Kuyt, Webo ve Baroni gibi yıldızların kapışması saat 20.30'da ATV'den naklen yayınlanacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ağustos 2013 Güncelleme 11 Ağustos 2013, 00:53
740 milyon liralık süper gala

İÇİNDEKİLER

Her buluşmaları ayrı bir şölen, aynı bir heyecana sahne olan Galatasaray ve Fenerbahçe bu kez Kayseri'de kozlarını paylaşacak... Geçen sezon Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşan Galatasaray ve Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Fenerbahçe, Süper Kupa için mücadele verecek. Yeni sezon öncesi ilk resmi maçta karşı karşıya gelecek ezeli rakiplerin Kadir Has Stadı'ndaki kapışması saat 20.30'da başlayacak. ATV ekranlarından naklen yayınlanacak ve Bülent Yıldırım'ın yöneteceği dev derbiyi kazanacak takım hem Süper Kupa'yı kaldıracak hem de yeni sezon öncesi rakibine gözdağı verecek. Galatasaray'da sarı kart cezalısı Sabri takımdaki yerini alamayacak. Fenerbahçe cephesinde de kaleci Volkan ve Raul Meireles'in cezaları devam ediyor. Aykut Kocaman'ın istifası sonrasında Fenerbahçe'nin başına geçen Ersun Yanal da bu akşam ilk derbi heyecanını yaşayacak. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ise 16. kupayı kaldırmaya çalışacak.

CİMBOM 380 MİLYON, KANARYA İSE 360 MİLYON!
Kadir Has Stadı'ndaki mücadele tam bir yıldızlar savaşına sahne olacak... Kadrosunda Drogba, Sneijder, Muslera, Burak Yılmaz ve Selçuk İnan gibi yıldızlar bulunan Galatasaray'ın toplam değeri 380 milyon lira... Sow, Webo, Kuyt, Bruno Alves, Emre ve Baroni'li Fenerbahçe'nin kadro değeri ise 360 milyon lira... Yani bu akşam ATV ekranlarında tam 740 milyon liralık müthiş bir derbi heyacanı yaşanacak.

İKİ TAKIM DA KUPAYI 2'ŞER KEZ KALDIRDI
2006'dan bu yana düzenlenen Süper Kupa'yı Fenerbahçe ve Galatasaray ikişer kez kazandı. Kanarya oynadığı 3 maçtan 2'sini kazanırken, geçen sezon Galatasaray'a kaybetti. Cimbom ise 2008'de Kayseri'yi, geçen yılki Fener'yi yenerken, 2006'da ise Beşiktaş'a mağlup oldu.

SÜPER DERBiYE SÜPER YAYIN
Türkiye, nefesleri kesecek derbinin heyecanını ATV ve A Haber ekranlarında yaşayacak. Saat 10.00'dan itibaren A Haber'de hem stüdyodan hem de Kadir Has Stadı'ndan yapılacak özel yayınlarla Süper Kupa mücadelesinin atmosferi yansıtılacak. Saat 20.30'da dev kapışma için gözler ATV'de olacak. Maç sonrasında da A Haber'de derbi A'dan Z'ye masaya yatırılacak.

WEBO GÖZÜNE ASLAN'I KESTİRDİ
Fenerbahçe formasıyla çıktığı ilk Galatasaray derbisinde iki gol birden atan Pierre Webo, dev maç öncesi takımının en önemli silahlarından.

FENER'İN BELALISI SELÇUK İNAN
Son iki sezon Süper Lig'de Fenerbahçe'ye iki frikik golü atan Selçuk İnan, Süper Kupa maçında da ezeli rakibinin ağlarını penaltıdan havalandırmış ve zaferi getirmişti.

SAKATLIĞI GEÇMEYEN ENGiN YOK
Emıretes Cup'ta Arsenal maçında sakatlanan Engin ağrıları tam olarak geçmeyince Fenerbahçe kadrosuna alınmadı. Cezalı Sabri Sarıoğlu da Kayseri kafilesinde yer almadı.

SON KARAR BURAK YILMAZ!
Sakatlığı geçen ve iki gündür takımla çalışan Burak Yılmaz'ın bu akşam F.Bahçe'ye karşı 11'de oynaması bekleniyor.

YANAL'DAN KADLEC SÜRPRiZi!
Yabancı kontenjanı nedeniyle Yobo'yu kadroya alamayan Ersun Yanal'ın Kadlec'i Alves'in yanında stoper oynatacağı öğrenildi. Bu durumda savunmanın solunda ise Hasan Ali'nin forma giymesi bekleniyor.

TERİM'İN YANAL'A ÜSTÜNLÜĞÜ VAR
Fatih Terim ve Ersun Yanal bugün 10. kez rakip olacak. Daha önce oynanan 9 maçın 3'ünde Terim'in, 1'inde Yanal'ın takımları kazandı. 5 maç da berabere bitti.

İLGİNÇ NOTLAR
* İki takım kadrosunda rakibine en fazla gol atan isim 8 golü bulunan G.Saraylı Umut Bulut.
* Chedjou, Erman, Alves, Kadlec ve Alper forma giyerse ilk derbi heyecanını yaşayacak.
* F.Bahçe, Aziz Yıldırım dönemindeki 44 G.Saray maçında 19 galibiyet, 13 yenilgi aldı.
* G.Saray, Ünal Aysal dönemindeki 13 derbide 6 galibiyet, 5 beraberlik, 2 yenilgi yaşadı .
* Ezeli rakipler arasında son oynanan 36 maçta 30 kırmzı, 200 de sar kart çıktı.