Chedjou'nun kaderini değiştiren sms

Chedjou kariyerindeki dönüm noktasını anlattı: "Fransa'da amatördüm. Bitik durumdaydım. Lille'in A2 antrenörüne yardım için mesaj attım. Sonrası ise rüya gibi..."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mayıs 2013 Güncelleme 26 Mayıs 2013, 00:21
Chedjou’nun kaderini değiştiren sms

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'ın 6.5 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle anlaşma sağladığı Kamerunlu savunma oyuncusu Aurelien Chedjou, kariyerinin dönüm noktasını paylaştı..

PASCAL'I UNUTAMAM
Kamerunlu futbolcu, "Fransa'da Rouen takımında amatördüm. A2 Ligi'nin 6. Küme'sinde futbol hayatımı sürdürüyordum. Aralık ayında bir gün alışverişe gittim. Boşluğa düşmüştüm. Sonrasında Lille'in A2 antrenürü Plancque Pascal'yi hatırladım. Ona yardım çığlığı anlamı taşıyan bir sms yolladım. 2 veya 3 gün içinde yanıt verdi. Çok mutluydum. Sözünü tuttu. Artık primle değil, maaşlı bir oyuncuydum. Lille benim bütün kariyer planlamamı yaptı. Onlara çok şey borçluyum. Özellikle Plancque'ye..." ifadelerini kullandı.

KRAMPONLARINI UTANDIRMA!
Chedjou hayat felsefesini şöyle açıklıyor: "Hiçbir çalışma sırasında tekmeliğin ve kramponlarını utandırma. Herkese selam ver. Panonun arkasındaki veya çamaşırhanede olması bir şeyi değiştirmez..."

CHEDJOU İYİ TAKIM SEÇTİ
Galatasaray'ın ismini KAP'a bildirdiği Chedjou'nun teknik direktörü Rudi Garcia, Kamerunlu stoperin ayrılığı daha önceden planladığını ve bu duruma kulübün izin verdiğini söyledi. Garcia, "Chedjou kariyeri açısından çok iyi bir kulübü seçti. Başarılı olacağına inanıyorum" dedi.