Derbinin tarihi Terim'e bağlı

Fenerbahçe, Türkiye Kupası yarı final rövanş ve olası final maçını, Avrupa maçları nedeniyle ertelemeyi düşünüyor.

Giriş Tarihi 19 Nisan 2013, 00:00 Güncelleme 19 Nisan 2013, 14:35
Derbinin tarihi Terim’e bağlı

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe, UEFA Ligi'nde finale çıkarsa bu kez Amsterdam'daki mücadeleden 3 gün önce Cimbom ile derbiye çıkacak. Sarı-Lacivertlilerin dev randevuyu da tehir etme talebinde bulunacağı belirtiliyor. Konuyla ilgili Galatasaray yöneticisi Semih Haznedaroğlu, "Karar hocamızın ne derse o olur" dedi.

Bu sezon üç kulvarda yoluna devam eden Fenerbahçe'yi sıkıntı bastı. Yoğun maç programı yüzünden Sarı-Lacivertliler, Türkiye Kupası yarı final rövanş ve olası final maçlarını, UEFA Ligi'nde Benfica ile yapılacak karşılaşmalar yüzünden erteleme isteğiyle Futbol Federasyonu'na başvurmaya hazırlanıyor.

Fenerbahçe yöneticisi Talat Yılmaz da önümüzdeki hafta Futbol Federasyonu'na erteleme için başvuruda bulunacaklarını açıkladı. Ancak Sarı-Lacivertliler, eğer yarı finalde Benfica engelini aşarsa 15 Mayıs'ta Hollanda'da Amsterdam kentinde final oynayacak.

Bu zorlu final öncesinde Süper Lig'de de 12 Mayıs'ta Galatasaray ile 33. hafta derbi oynayacak. Sarı-Lacivertli yöneticilerin finale ulaşma ihtimalini düşünerek derbi için bir erteleme talebinde bulunacağı öğrenildi.

Deneyimli idareci, "Fenerbahçe'nin böyle bir talebi olursa bu bizim yönetimimize sorulur. Biz de hocamız ne diyor diye ilk önce ona danışırız. Çünkü kazanılacak zaferden hoca sorumludur. O 'Fark etmez' derse yönetim onu dikkate alır. Bizim yöneticiler olarak evet ya da hayır deme lüksümüz yok" dedi.

"Başkan Ünal Aysal, Fenerbahçe'nin Benfica ile deplasmanda yapacağı maç için Portekiz'e gidip Sarı-Lacivertlilere destek olacağı" iddiasına da cevap veren Semih Haznedaroğlu, "Fenerbahçe'nin Avrupa'da Benfica ile oynayacağı karşılaşmada başkanımız Ünal Aysal bizi temsil edecek. Kardeşlik ve dostluk açısından güzel bir gelişme bu" ifadelerini kullandı.