Bu kavga mahkemede biter

Başta Başkan Zekeriya Alp olmak üzere MHK'nin tamamı Tahkim'in kararına tepkili. Hakem Halis Özkayha ise hakkını yasal yollardan aramak için çalışma başlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Aralık 2012 Güncelleme 31 Aralık 2012, 02:24
Bu kavga mahkemede biter

İÇİNDEKİLER

TFF Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçeli Raul Meireles'le ilgili "tükürmedi" kararı Merkez Hakem Kurulu'nu sarstı!.. Tahkim Kurulu'nun kararının ardından gözler hakem Halis Özkahya'ya çevrilirken MHK Başkanı Zekeriya Alp, hakemine adeta kalkan oldu.

ALP: HAKEMLER BENİM EVLATLARIM GİBİ
Yılbaşı tatiline çıkan Başkan Zekeriya Alp'in hafta ortasında Türkiye'ye döndükten sonra başkan Yıldırım Demirören'e istifasını sunacağı bunun kabul görmemesi halinde ise sert bir kınama açıklaması yapacağı iddia edildi. Yaşanan bu olayın ardından adeta şoka uğrayan ve kurul üyelerinin dışında kimseyle konuşmayan Alp'in "Bu olay Halis'i bir üzdüyse ben iki katı üzüldüm. 32 yaşında birinden çok genç bir isimden bahsediyoruz. Olanlara karşı sessiz kalmam tepkisiz kalmam mümkün değil. Çünkü bunlar benim çocuklarım evlatlarım yaşında. Onların başkanı olabilirim ama ben onları tanıdıktan sonra bu hakem kardeşlerimizi hep kendi evlatlarım gibi gördüm. İnsan evladına karşı yapılan bir yanlışa duyarsız kalabilir mi? Ben de bu olaya bu pencereden bakıyorum" diyerek mesai arkadaşlarına dert yandığı öğrenildi.

ÖZKAYHA YASAL YOLLARA BAŞVURACAK!
Merkez Hakem Kurulu
kanadında bu gelişmeler yaşanırken, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi Halis Özkahya'nın Tahkim Kurulu'nun Raul Meireles ile ilgili ceza indirimi kararından sonra hakkını yasal yollardan aramak için çalışma başlattığı bildirildi. MHK'nin geçen sezon Trabzonsporlu Didier Zokora ile ilgili kararından sonra Fenerbahçeli Emre Belözoğlu'nun başlattığı huhuki sürecin ber benzeri olarak Halis Özkahya'nın Tahkim Kurulu ve TFF'ye yargılamanın iadesi talebinde bulunacağı da gelen haberler arasında.

MHK HER AN GiDEBiLiR!
Türkiye Futbol Federasyonu MHK Süper Lig ve PTT 1. Kulüp başmanlarını gerilimi azaltmak için 9 Ocak'ta Antalya'da yapılacak seminere davet etti. MHK Başkanı da davetli. ANCAK Zekeriya Alp'in istifa edeceği konuşulmaya başlandı. Futbol 2013'e sıkıntılı giriyor.

G.SARAY VE TRABZON DA İŞİN İÇİNE GİRMİŞTİ!
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener
ile birlikte Galatasaray Kulübü de Meireles'in cezasının indirilmesinden sonra sert açıklamalarda bulunmuştu. Fenerbahçe Kulübü de bu açıklamalara tepki göstermiş ve kendilerini direkt ilgilendirmeyen bir konuya müdahil olmalarını
kınamıştı.