Taraftarın isteğiyle teknik direktör değişmez

Fenerbahçe'nin eski başkanvekili Nihat Özdemir, teknik direktör Aykut Kocaman'ın istifasını yorumladı...

Giriş Tarihi 24 Aralık 2012, 00:00 Güncelleme 24 Aralık 2012, 16:00
Taraftarın isteğiyle teknik direktör değişmez

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'nin eski başkanvekili Nihat Özdemir, teknik direktör Aykut Kocaman'ın istifa etmesinin yanlış olduğunu belirterek, "İstifa o andaki üzüntüden dolayı verilen ilk tepkidir. Neticeye bakmak lazım. Tribündeki az sayıdaki taraftarın isteğiyle, Fenerbahçe'nin ne teknik direktör değişir ne yönetim değişir" dedi.
BTSO tarafından düzenlenen Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreninde Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın istifa etmesini değerlendiren Fenerbahçe eski yöneticisi Nihat Özdemir, Karabükspor maçında tribünde belli bir kesimin bağırmasıyla Aykut Kocaman'ın istifa etmemesi gerektiğini ifade ederek, "Aykut hocamızın istifa etmesi yanlıştı ama etti. Yanlışın neresinden dönülürse dönülsün kardır. Onun için istifa kararından vazgeçeceğini tahmin ediyoruz. Önemli olan Fenerbahçe'nin 3 Temmuz'dan bu yana geçirdiği dönemdir. Fenerbahçe Spor Kulübü yalnız futbol değil, basketbol ve voleybol gibi diğer bütün dallarda başarılıdır. 3 Temmuz'da hangi kulüp, bu başına gelenler gelseydi, kulüp darmadağın olurdu ortada kalmazdı. Ne mali olarak ne sistem olarak ortada kalmazdı dedi.

"ŞAMPİYONLUĞA OYNUYORUZ"
"Bütün bunlara rağmen, Fenerbahçe Spor Kulübü futbolundan basketboluna voleyboluna diğer yarıştığı bütün dallarda hep ayakta diyen Özdemir, "Hangi dalda olursa olsun şampiyonluğa oynuyoruz. Geçen yıl 30 yıldır alamadığımız Türkiye kupasını aldık. Son şampiyonluk maçında sadece yarım puanla Galatasaray'a hakkıyla kaybettik ve onları tebrik ettik. Bazı üzücü olaylar meydana geldi ama netice olarak Galatasaray şampiyon oldu. Biz de lig ikincisi olduk şeklinde konuştu.

"GİTTİĞİMİZ YOL DOĞRUDUR"
Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası'nda da iddialı olduğunu ifade eden Özdemir, şöyle devam etti:
"Türkiye kupasında iddialıyız. Süper Lig'de ise liderden 6 puan gerideyiz. Daha oynayacağımız 17 önemli maç var. Son şampiyonluğumuzda 17 maçın 16'sını kazanıp birinde berabere kalmıştık. Onun için henüz hiçbir şey olmuş değil. Ayrıca Avrupa'da şu anda yarışıyoruz. Takımımız, UEFA Avrupa Ligi'nde 32 takım arasında. Önümüzdeki yıl şubat ayında Beyaz Rusya takımı ile oynayacağız. Ondan sonra Napoli ve diğer takımının eşleşmesiyle oynayacağız. Orada da yolumuz açık. Bayan basketbolda lideriz. Onun için hiç kimse endişe etmesin. Gittiğimiz yol bence doğrudur. Tribündeki az sayıdaki taraftarın isteğiyle, Fenerbahçe'nin ne teknik direktör değişir ne yönetim değişir.

"İSTİFA O ANDAKİ ÜZÜNTÜDEN DOLAYI VERİLDİ"
Bundan sonra Fenerbahçe'de bir moralsizlik olmayacağını ifade eden Özdemir, "Çünkü oturmuş bir takım. Devre arası var. Aziz Yıldırım'ın dediği gibi transferler yapacağız. Onun için biz ümitliyiz. Desteğe devam. İnsanlar bazı anlarda bazı ani kararlar verebilirler. Ama netice olarak oturacaklar ve aklı selim hareket edecekler. Doğru kararı bulacaklardır. İstifa o andaki üzüntüden dolayı verilen ilk tepkidir. Neticeye bakmak lazım şeklinde konuştu.