Ne yaptın Ciğerim!

Son 32'yi garantilediği için Almanlar'a karşı yedek ağırlıklı kadroyla çıkan Kanarya, Tolga Ciğerci, Hanke (pen.) ve Jong'un gollerine teslim oldu. Fenerbahçe'nin 2. turdaki rakibi 20 Aralık tarihindeki kurada belli olacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Aralık 2012 Güncelleme 07 Aralık 2012, 03:56
Ne yaptın Ciğerim!

İÇİNDEKİLER

F.Bahçe UEFA Avrupa Ligi C Grubu'ndaki son maçında evinde Alman Mönchengladbach takımına 3-0 kaybetti. Sarı-Lacivertliler, maçı kazansaydı UEFA'da grup aşamasında en fazla puan toplayan Türk takımı olacaktı.

NE YAPTIN BIENVENU!
Bunun yanı sıra Fener bir ilki daha kaçırdı. Kanarya, Şükrü Saracoğlu'nda 3 puanı alan taraf olsaydı tarihinde ilk kez bir Alman takımını devirecekti. Yedek ağırlıklı F.Bahçe, Mönchengladbach'ın Türk asıllı futbolcusu Tolga Ciğerci'nin golüyle 22. dakikada geriye düştü. 6 dakika sonra ise Bienvenu, ceza sahası içinde rakibini düşürünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı ise Hanke ağlara gönderdi.

2. YARIDA DA İSTEKSİZ
İkinci yarıda da temposuz bir Fenerbahçe vardı. 62. dakikada Mönchengladbach'ın ileri uçtaki ismi Mlapa kaleci Mert ile karşı karşıya kaldı. Şutu genç kaleciye çarparak kornere çıktı. Hücumda bir türlü istediklerini yapamayan Fenerbahçe'de Milos Krasic 74. dakikada kaleyi denedi top az farkla auta çıktı.

MARSİLYA'YI DAĞITTILAR
Dakika 79'da Alman ekibinin Hollandalı golcüsü de Jong, Younes'in pasında topu kale önünden ağlara gönderdi ve maçın skorunu belirledi. Bu arada gruptaki diğer maçta AEL Limassol, Marsilya'yı 3-0 yendi.

FENERBAHÇE REKORU YEDEKLEYEMEDİ
F.Bahçe maçı kazansa 16 puan yapacak ve gruplarda en fazla puanı toplayan Türk takımı olacaktı.

GÖNLÜ FENER'DE
F.Bahçe'ye karşı mükemmel bir futbol sergileyen ve bir de gol atan Mönchengladbach'lı Tolga Ciğerci ilk maçtan önce Galatasaraylı olduğunu ancak gönlünün Avrupa'da Fenerbahçe'den yana olduğunu açıklamıştı. 22. dakikadaki golü atan genç futbolcu, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Bir Türk takımı ile son 32 arasına kaldık. Çok mutluyum" dedi.

F.BAHÇE'NİN, KADIKÖY'DE KAYBETMESİNE NEDEN OLAN YANLIŞLAR

SARACOĞLU'NUN ŞİFRELERİ
1- GRUP liderliği ve son 32 nasıl olsa çantada keklikti...
2- ALMAN ekiplerine karşı disiplin olmazsa olmaz.
3- AS kadro ile yedek kadro arasında adeta uçurum var.
4- BIENVENU kenarda pas tutmuş. Şansı kalmadı.
5- EGEMEN ve Serdar ikilisinin uyumsuzluğu da yıktı.
6- KRASIC ve Stoch dışında fark yaratacak oyuncu eksikliği.
7- ŞÜKRÜ Saracoğlu'ndaki atmosfer de etkiledi.
8- ORTA saha Meireles ve Baroni'siz çok eksik.