Viva İspanya

İspanya, rekorlar kırarak Avrupa Şampiyonu oldu... Üst üste 3. büyük organizasyonu kazanan Boğalar, kupa tarihinin en farklı skorunu aldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Temmuz 2012 Güncelleme 02 Temmuz 2012, 03:09
Viva İspanya

İÇİNDEKİLER

Avrupa'nın en büyüğü İspanya oldu... Polonya ve Ukrayna'nın ortaklığında düzenlenen EURO 2012'de finalde İtalya ile karşılaşan Boğalar, rakibini 4-0 yenerek üst üste 2. kez Avrupa şampiyonu oldu. İspanyollar, 2008'de Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenlediği Avrupa Şampiyonası'nda da zirveyi kimseye bırakmamıştı. 2010'da Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası'nı da kazanan İspanya, üst üste 3 büyük organizasyonda şampiyon olan tek takım olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmasını bildi.

TARİHİ BAŞTAN YAZDILAR
İspanyollar, İtalya'yı saf dışı bırakarak Avrupa'nın en büyüğü olmalarının yanı sıra Gök Maviler karşısındaki şanssızlığını da kırmış oldu. İspanya, 1920 Olimpiyatları'ndan bu yana 90 dakika içerisinde hiç yenemediği İtalya karşısında dün gece 90 dakika içerisinde sonuca giderek İtalya karşısındaki talihsizliğini de yenmiş oldu.

İTALYA'YI SAHADAN SİLDİLER!
Her iki takım da karşılaşmaya temkinli başlarken İspanya, ilk golü bulduğu 14. dakikadan itibaren rakibini sahadan sildi. Boğalar'a kupayı getiren golleri ise 14. dakikada David Silva, 41. dakikada Alba, 84'te Torres, 88'de ise Mata, İtalya ağlarına göndererek sonucu ilan etti. Teknik Direktör Prandelli, 3 oyuncu değişiklik hakkını kullandığı için İtalya son 30 dakikayı 10 kişi tamamladı. Motta sakatlanınca İtalya oyuncu değişikliği yapamadı. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte ise İspanyol oyuncuların sevinçleri görülmeye değerdi.


İSPANYA'NIN 1 GÜNÜ 1 MİLYON EURO
İspanya,İtalya
'yı yenerek Avrupa Şampiyonu olduğu turnuvada toplamda 23 milyon Euro'yu kasasına koydu. Böylece, Boğalar'ın turnuvada geçirdiği 1 gün 1 milyon Euro'ya gelmiş oldu. Finalde yenilerek şampiyonayı ikinci bitiren İtalya ise turnuvayı 19.5 milyon Euro'yu kasasına koyarak tamamladı.

KAPANIŞTA BÜYÜK GÖRSEL ŞÖLEN!
Ukrayna ve Polonya ortaklığında düzenlenen 2008 Avrupa Şampiyonası'nın kapanış töreni büyük bir görsel şölene sahne oldu. Kiev Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen törende lazer ve havai fişek gösterileri tarihi ana tanıklık edenlere keyifli anlar yaşattı.

CÜNEYT ÇAKIR GÖREViNi YAPTI
İspanya ile İtalya arasında oynanan final karşılaşmasında dördüncü hakem olarak görev alan hakemimiz Cüneyt Çakır, kenardaki otoriter tavrı ile bir maçtan daha alnının akıyla çıktı.

KRAL TORRES OLDU
Turnuvanın gol kralı İspanyol Torres oldu. 5 isimle 3'er gol atan Torres, 189 dakika forma giydiği için krallıkta ilk sırayı alan isim oldu.

DEV ELDiVEN CASILLAS
İspanya ile İtalya arasındaki dev final öncesi herkesin sorduğu İspanya kalecisi Casillas mı, yoksa İtalya kalecisi Buffon mu sorusu dün gece cevabını buldu. Buffon kalesinde 4 gol görürken Casillas kalesini gole kapadı. Casillas'ın spiker sevgilisi başarılı file bekçisini yalnız bırakmadı.
Kiev Stadı'nda güzeller geçidi...

TARİHİNDE 3. KEZ ŞAMPİYON OLDU
İspanya, tarihinde 3. kez Avrupa şampiyonu oldu. Boğalar, 1964, 2008'in ardından 2012'de de kupayı müzesine götürdü. İspanya, kupayı 3 kez kazanan tek ülke oldu...

REKORTMENLER
İspanya, İtalya karşısında tarihi bir zafere imza attı. İspanyollar, üst üste 2. kez Avrupa şampiyonu olurken rekorları da alt üst etti.

İspanya ile İtalya arasında yapılan final karşılaşmasına taraftarların yoğun ilgisi vardı. Tribünlerde takımlarını desteklemeye gelen İspanyol güzeller objektiflerin ilgi kaynağı oldu.

BiZiM KASAP REKOR KIRDI!
İspanya Teknik Direktörü Vicente Del Bosque adını tarihe altın harflerle yazdırdı. Bir dönem ülkemizde Beşiktaş'ı da çalıştıran ve 'Yeniköy Kasabı' benzetmesi yapılarak görevine son verilen İspanyol teknik adam, Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası ve Şampiyonlar Ligi üçlüsünü kazanan ilk teknik adam olarak tarihe yazıldı.

HAK ETTİĞİMİZİ KAZANDIK
Deneyimli çalıştırıcı maç sonrası yaptığı açıklamada, "Hak ettiğimiz bir başarı elde ettik. Oyuncularımı kutluyorum" ifadelerini kullandı.