Slovenya hafife alma

Dünya Basketbol Şampiyonası'nda bugün 21.00'de Slovenya ile karşılaşıyoruz... Türkiye tek ses, tek yürek... Otoriteler, "Temkinli olursak turlarız" görüşünde

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Eylül 2010 Güncelleme 08 Eylül 2010, 00:00
Slovenya hafife alma

İÇİNDEKİLER

Ülkemizde düzenlenen 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda fırtına gibi esen ve bugün Slovenya ile çeyrek final mücadelesine çıkacak A Milli Basketbol Takımımızı siz TAKVİM okurları için değerlendiren otoriteler aynı görüşte birleşti: "Slovenya dikkat edilmesi gereken bir takım.
Ancak, Ay-Yıldızlılarımız bu turu geçecek güçte."

ÜNAL ÖZÜAK
Bu maç turnuvadaki kırılma maçımız!

Slovenya maçı turnuvadaki en önemli maç. Millilerimiz'in şampiyonluk yürüyüşündeki kırılma maçı. Milliler ile Slovenler'in teknik kapasiteleri, fizik ve cüsse kalanlığı hemen hemen denk. Her ikimiz de bu turnuvada hücumda 80'er sayı üretmişiz. Bu bile olayın savunmada çözüleceğini gösteriyor. Ancak 2-1-2 alan savunması yaparsak dış atışlardı çok kuvvetli olan Slovenya avantaj yakalar.

ERMAN KUNTER
Yüzde 60 turlarız ama çantada keklik değil!

Slovenya maçı, Fransa maçına göre zor geçecek. Slovenler oldukça formda. Lakovic ve Dragic gibi etkili isimlere sahipler. Alan savunmasını aşıp içeriye girebilirler, yüksek postu kullanırlar. Avustralya'yı 30 sayıyla yenmeleri dikkat edilmesi gereken bir takım olduklarını ortaya koydular. Yüzde 60 turu geçeriz, ama çantada keklik değil. Kesinlikle son ana kadar sertçe mücadele etmeliyiz.

İBRAHİM KUTLUAY
Dev adamlar bu turun tartışılmaz favorisi
!
12 Dev Adam'ın Slovenya karşısında favori olduklarını düşünüyorum. Tabii ki rakip dikkat edilmesi gereken bir ekip. Şu ana kadar oynadığımız rakiplerden daha etkililer. Ancak, Ay-Yıldızlılar, şampiyonaya damga vuran savunmasıyla Slovenleri etkisiz hale getireceklerdir. Gerek form durumumuzun gerekse oyuncularımızın kalitesinin tur için yeterle olacağını düşünüyorum.

KAAN KURAL
Uzunlarımızı etkili kullanırsak kazanırız

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki karşılaşmanın yüzde 75 favorisi biziz. Ancak, Slovenya kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir ekip. Onlar da bizim gibi çok iyi bir turnuva geçiriyorlar ve son derece formdalar. Kısalara ve dış skora dayalı bir ekip. Kendi oyunumuzu sergilediğimiz sürece onları yavaşlatırız. Boyalı alanda çok daha iyiyiz. Uzunlarımızı etkili kullandığımız sürece avantaj bizde.

BU MORALLE GEÇERİZ
A Milli Basketbol Takımımızın etkili isimlerinden Hidayet Türkoğlu, Slovenya maçı öncesi yaptığı açıklamada takımda morallerin üst düzeyde olduğunu belirterek, "Basketbol tarihimizin en önemli maçlarından birine çıkıyoruz. Az hatayla oynayıp turu geçen taraf olacağımıza yürekten inanıyorum" diye konuştu.