Her zaman son gülen iyi güler

Yula: G.Saray, bay geçtiği haftada 3 puan alarak lider oldu. F.Bahçe'nin Ankara ile bay geçeceği hafta daha kritik dönemlere denk gelecek. Günen: Trabzonspor, Bursaspor karşısındaki oyunuyla Fenerbahçe'den, Galatasaray'dan ve Beşiktaş'tan da daha tempolu bir futbol sergiledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Şubat 2010 Güncelleme 17 Şubat 2010, 00:56
Her zaman son gülen iyi güler

İÇİNDEKİLER

Selçuk Yula
Fenerbahçeli futbolcular bulduklar pozisyonlar maç sonuna b rakmadan gol yapmal

İskender Günen
Bordo-Mavililer, Bursaspor maç n n 2. yar s ndaki etkili oyunuyla beraberliği kapt

* Manisa maçındaki beraberliği nasıl değerlendiriyorsunuz?
S.Y- Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum'un söylediklerine aynen katılıyorum. Alman hoca, "Kötü oynarken kazandık, iyi oynarken kazanamıyoruz" dedi. Fenerbahçe, Manisa'da gerçekten güzel futbol oynadı. Goller de buldu. Ancak, aynı Diyarbakırspor maçındaki gibi iyi futbol galibiyet getirmedi. Son iki maçtan sadece 2 puan çıktı. Son dakika golleri olmasa puansız da çıkılabilirdi. Bursa'da belki 3-0'ın rehavetindendi bilemem ama futbol çok kötüydü. Orada da son dakika golüyle tur atlandı. Son dakikalarda atılan goller takımın maçı bırakmamasının işareti ama o dakikaya kadar sıkıntı yaşamanın da hiç gereği yok. Fenerbahçe bol pozisyon üretiyor. O pozisyonları da gole çevirmek şart. Yoksa her maç bu şekilde bitebilir..

* Güiza arandı diyebilir miyiz?
S.Y-
Şüphesiz arandı. İspanyol golcüye tepkili olanlar var. Herkesin fikrine saygılıyım. Ama çok açık şekilde görüldü ki takım topu ayağında tutmasına ve iyi futbol sergilemesine rağmen pozisyon bulmakta o kadar da rahat değildi. Güiza belki golleri kaçırıyor diye eleştiriliyor ama leblebi gibi posizyona giriyor. Güiza, Ankaragücü maçından beri takımın en fazla gol atan ve en fazla asist yapan oyuncusu.

* İki taraf da hakemden şikayetçiydi?
S.Y-
Artık hakemler konusundaki son yazım olmasa da bütün fikirlerimi Diyarbakır maçından sonra belirtmiştim. O maçta da iki takım hakeme veryansın etti. Dilimizde de tüy bitti. Futbolumuzun marka değerinden bahsedenler, sahadaki otoritenin tam profesyonel hale getirilmesinden bahsetmiyorsa bir eksiklik var demektir. Hakemlerimizin niyetlerinden asla şüphem yok. Ortada tek bir gerçek var o da yetersiz olduklarıdır.

* F.Bahçe, Beşiktaş, Trabzon puan yitirdi... G.Saray oynamadan lider oldu...
S.Y-
Bunlar olağan şeyler. Fener deplasmanda puan kaybetti. Galatasaray, bay geçerek 3 puanla haftayı kapattı ve lider oldu. Fenerbahçe'nin de Ankaraspor'la bay geçeceği hafta çok daha önemli günlere denk gelecek. Şampiyonluğun giderek kızıştığı son haftalarda yan gelip yatarak 3 puan almanın keyfini onlar da çıkaracaklar. Önemli olan ara dönemlerde lider olmak değildir. Sezon sonunda zirvede duruyor olmak önemlidir. Ligin son düdüğü çaldığında hangi taraf gülecekse iyi gülecek. Çünkü her zaman en son gülen iyi güler.
İ.G- Bursaspor ve Trabzonspor maçında her iki takımın da ortaya koyduğu oyunu düşünürsek şu an Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan tempo ve mücadele olarak daha iyi bir konumda olduklarını söyleyebiliriz. Trabzonspor için her zaman belirttiğim gibi bu sezon Türkiye Kupası en önemli hedef olarak görünüyor. Her ne kadar 3 puanlı sistemde şampiyonluk şansı olsa da gerçekçi olmak gerektiği düşüncesindeyim.

* Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa sınavları için görüşünüz nedir?
S.Y-
İki takımımızın da işi kolay değil. Lille, bu sene Fransa'nın parlayan yıldızı. Çok güzel bir çizgi tutturdular. Kolay pozisyona girip gol atıyorlar ama savunmalarında aksaklık var. Umarınm bundan faydalanırız. Galatasaray ise Atletico Madrid ile keşke 1-2 ay önce oynasaydı. İspanyol ekibi krizdeydi fakat atlattılar. En son lider Barcelonayı 2-1 yendiler. İki takımımız da deplasmanda. Eğer turu gecmek istiyorsak mutlaka golü bulmalıyız. Umarım güzel sonuçlarla Türkiye'ye geri dönmenin keyfini yaşarız.
İ.G- Şahsen Fenerbahçe ve Galatasaray'ın son maçlarını göz önüne getirdiğimizde işlerinin hiç de kolay olmadığını görüyoruz. Fenerbahçe'nin rakibi Lille Fransa liginin şu an en formda takımlarından birisi. Özellikle kendi sahalarında belirgin bir üstünlükleri var. Galatasaray'ın rakibi Atletico Madrid ise Barcelona maçında görüldü ki şu an çok farklı bir görüntüde. Her iki takımın da deplasmanlarda alacağı sonuçların kaderlerini belirleyeceğini düşünüyorum.

* Bursa maçını nasıl değerlendiriyorsunuz?
İ.G-
Özellikle Bursa maçında Ömer Aysan'ın sakatlanması ve Song'a bu kulvarda görev verilmesinin Trabzonspor'un oyununda etkili olduğu düşüncesindeyim. Çünkü Ömer ve Serkan sağ kenarda birbirini tamamlayan oyunculardı. Kendi aralarındaki iletişimleri ile bu kulvardan ofansif anlamda önemli katkılar yaptıkları herkesçe biliniyor. Bursa maçının ilk yarısında Trabzonspor savunmasının sol kenarında Ali Tandoğan ve Turgay'la geliştirilen ataklarda Trabzonspor güç durumlara düştü. Hücumda ise Alanzinho, kalabalık Bursa savunması karşısında etkisiz kalıdı. İkinci yarı ise ilk yarıya göre Trabzonspor daha istekli ve arzulu olan takımdı. Sonradan oyuna giren Burak ve Gabric'in takıma yaptıkları önemli katkılar sonucunda bir çok gol pozisyonları ürettiğine tanık olduk. Bu pozisyonlarda Bursaspor kalecisi Ivankov'un başarısı vardı. Umut Bulut'la kazanılan gol ise Trabzonspor'un ikinci yarıda ortaya koyduğu etkili ve dirençli oyunla da hak ettiği bir goldü.



FUTBOLCULARI BİR DE BÖYLE TANIYIN!

BİR ZAMANLARIN YILDIZ FUTBOLCULARI İÇİN TIKLAYINIZ

DÜNYANIN EN ENTERESAN STADYUMLARI


AYAĞI KIRILAN TALİHSİZ FUTBOLCULAR

10 NUMARAYI HAKETMEYENLER!

DÜNYANIN EN PAHALI TRANSFERLERİ