Zürih'te dev zirve

Fenerbahçe Başkanı, Alman teknik adamla imzayı resmileştirirken transferi ve takımdan kimlerin gideceğini masaya yatırdı. Daum'un önümüzdeki hafta İstanbul'a gelerek işbaşı yapacağı öğrenildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Haziran 2009 Güncelleme 04 Haziran 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, anlaşma sağladığı Daum'la İsviçre'nin Zürih kentinde bir buluşma gerçekleştirdi. İkili yeni sezonun planlamasını yaparken hangi oyuncuların gideceği ve kimlerin kalacağı masaya yatırıldı. Transferde ne yapılmasının bile bu zirvede görüşüldüğü öne sürüldü.

KIRGINLIKLAR SONA ERDİ

Başkan Aziz Yıldırım bu görüşmede Daum'un imzasını resmileştirirken toplantıya Alman hocanın avukatları da katıldı. 3 sezon önce Alman hoca ayrılırken kırgınlık yaşayan ikilinin buzları erittiği ortaya çıktı. Daum'un Fenerbahçe'yi yeniden çalıştıracak olması nedeniyle çok mutlu olduğunu Aziz Yıldırım'a aktardığı ve samimi bir ortamın oluştuğu öğrenildi. Christoph Daum'un önümüzdeki hafta İstanbul'da olacağı belirlendi.

DAUM SEVGİYİ PARAYA DEĞİŞTİ
Alman basını Köln'den ayrılarak F.Bahçe'yle anlaşan Daum'a ateş püskürdü. Bild gazetesi, "Daum, Köln yüreğini kaybetti" başlığı atarken Berliner Morgenpost, "Daum sevgiyi paraya değişti" dedi. B.Z gazetesi ise Daum'un Köln'den ayrılışını bir deprem olarak nitelendirirken Alman çalıştırıcıyı eleştirdi.

LUGANO'YA AĞIR CEZA
Fenerbahçe'den ayrılacak olan Lugano'yla ilgili saklanan bir gerçek ortaya çıktı. Galatasaray maçı sonrası 5 maç ceza alan Uruguay'lı oyuncuya yönetim bir ceza vermemişti. Ancak Lugano'nun İtalyan kulüpleriyle görüştüğünü duyan Sarı- Lacivertli yönetim 5 maçlık cezayı öne sürerek yıldız oyuncuya bu kez 55 bin Euro para cezası verdi. Lugano'nun bu nedenle Trabzonspor deplasmanına gitmediği öğrenildi.

LIVERPOOL İDDİASI
İspanyol gazeteleri Fenerbahçe'nin golcü futbolcusu Güiza'yı İngiliz takımı Liverpool'un istediğini yazdı. Teknik Direktör Benitez'in bir süredir İspanyol golcüyü takip ettiğini yazan gazeteler, Fenerbahçe'nin satması halinde bu transferin gerçekleşebileceğini öne sürdü. Cordero EFE ajansı ise Sarı-Lacivertli ekibin Güiza'nın performansından memnun olmasa da onunla bir yıl daha devam etmeyi planladığını duyurdu.