Akşener’e şok

MHP’de ortalık karıştı. Genel başkanlığa adaylığını açıklayan Meral Akşener, Bahçeli için “baş paralelci” göndermesi yaptı. Parti Genel Merkezi ise bu sözlerin ardından düğmeye bastı ve Akşener hakkında inceleme başlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Nisan 2016 Güncelleme 18 Nisan 2016, 01:34
Akşener’e şok

İÇİNDEKİLER

Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) muhalifler kazan kaldırdı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye muhalif isimler, olağanüstü kurultay talebiyle açtıkları davayı kazandı. MHP yönetimi ise karara karşı çıkarak Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'ne temyiz başvurusu yaptı. Gelişmeleri değerlendiren MHP Lideri Devlet Bahçeli, muhalifleri "paralelci" olmakla suçladı. Bu çıkışın ardından tartışmaların şiddeti arttı. MHP'de kurultay çağrısında bulunan genel başkan adaylarından Meral Akşener, geçtiğimiz Cuma günü bir televizyon kanalına çıkarak, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi hedef aldı.

İHRAÇ İSTEMİ...
Eski MHP Milletvekili Akşener, "Eğer bu çevrelerin iddiaları doğru ise yani Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu bir paralel projesi ise ben de MHP için bir paralel projesiysem baş paralel bu durumda Sayın Bahçeli oluyor. Ama bu doğru değil. Türkiye'de son dönemde birisinin kafasına bir taş düşse bundan birkaç yıl evvel Ergenekoncu'ydu, şimdi paralelci, yarın ne olacak bakacağız" ifadelerini kullandı. MHP Genel Merkezi, bu ifadelerin ardından düğmeye bastı. Akşener'in 1 Kasım seçimlerinden sonraki açıklamalarına yönelik inceleme başlattı. Partiye yakın kaynaklar, incelemenin ardından Akşener'in kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilebileceğini belirtiyor.

DEVLET ÇIKIŞI!
MHP lideri Devlet Bahçeli, muhaliflere ve onların arkasında olduğunu söylediği Paralel Yapı'ya sert çıkmıştı. "Bizim paralele teslim edecek partimiz yok" ifadesini kullanmıştı.