"Türkiye Türkmenlerin yanındadır"

AK Parti MYK Toplantısı sona erdi, toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Giriş Tarihi 25 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 25 Kasım 2015, 22:27
Türkiye Türkmenlerin yanındadır

İÇİNDEKİLER

Ömer Çelik'in konuşmasından satır başları;

RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ
"Hava sahasını ihlal eden uçağa angajman kuralları çerçevesinde müdahale etmiştir. Bu son derece tabiidir. Angajman kuralları tarafından en güçlü şekilde iletildi. Rusya bizim düşmanımız, hasımımız değildir.Türkiye'nin angajman kurallarını uygulama konusunda tereddüdü olmayacaktır."

O HABERLER GERÇEK DIŞIDIR

"Türkiye'nin yaptığı işin Rusya'ya karşı bir husumet ya da düşmanca bir tavır gibi algılanmasına yönelik haberlerin hepsi gerçek dışıdır. Türkiye, açık ve net bir şekilde daha önceden ilan ettiği angajman kuralları çerçevesinde kendi hava sahasını korumuştur. Egemen ve hür her devletin yapması gerekeni yapmıştır. Bu son derece tabiidir."

"TÜRKİYE TÜRMENLERİN YANINDADIR"
"Her şekilde Türkmenlerin yanındayız. Yani 'anlamlı ve nitelikli bir destek veriyoruz' dedim. Anlamlı ve nitelikli destekten kastım, maddi manevi güvenliklerini sağlayacak, güvenliklerini güçlendirecek, Türkmenlerin varlığına dönük her türlü tehdit karşısında direnmelerini, kendi bölgelerine bu son Türkmen Dağı'na yapılan saldırı gibi gereken şekilde karşı koyacakları bir takım imkanlarla donatılmaları da buna dahildir. Şunun herkes tarafından bilinmesi gerekir, hiçbir şekilde tek tek, madde madde saymaya gerek yok Türkiye maddi ve manevi olarak soyut ve somut imkanlarla Türkmenlerin yanındadır."

ESED'İN GÜÇLENMESİ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN GÜÇLENMESİ DEMEKTİR
"Rusya, DAEŞ terör örgütünü vurduğunu söylüyor ama ortada olan açıktır. Rusya DAEŞ'ten çok ılımlı güçleri hedef alıyor. Esed'in güçlenmesi demek Suriye'deki terör örgütlerinin güçlenmesi demek."

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI BELLİ OLDU
AK Parti MYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcılarını açıkladı. Buna göre, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Doğan Kubat, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Mehmet Mehdi Eker, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Kaya, Ar-Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ise Recep Akdağ oldu.