Paylaşılamadı

AB Komisyonu Başkanı Juncker, AB Başkanı Tusk, ve AP Başkanı Schulz, Erdoğan'la ilk toplantı için yarıştı. Juncker'in, asansör önünde Erdoğan'la ilk pozu vermesi, Tusk ve Schulz'u kızdırdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2015 Güncelleme 07 Ekim 2015, 01:39
Paylaşılamadı

İÇİNDEKİLER

Dünya medyası, "Göçmen sorununun çözümü için tek şans Erdoğan" dedi... Daha önce ağır hakaret ve iftiralarda bulundukları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı 180 derece dönüş yapan medya, Avrupa Birliği yetkililerini de harekete geçirdi.



TÜRKÇE KONUŞMAYA BAŞLADI
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean- Claude Juncker, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ve Avrupa Birliği Başkanı Donald Tusk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'
ı paylaşamadı... Brüksel'de Avrupa Birliği Binası'nda bu üç isim Erdoğan'la ilk basın toplantısını düzenlemek için birbirleriyle yarıştı. Önce Schulz, Erdoğan'ı karşıladı ve ilk basın toplantısı için Türkçe konuştu. "Hoşgeldiniz Sayın Cumhurbaşkanı" diyen Schulz, Erdoğan'a çok yakın davrandı. Aslında CHP'nin iktidara gelmesi için her yolu deneyen Schulz, Erdoğan'la asansöre binerken yaşanan ilginç bir olaya engel olamadı. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker (Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 yıllık yakın arkadaşı), Erdoğan'la ilk pozu vermek için ona sarıldı.



PROGRAMDA İLK SCHULZ VARDI
Ardından gazetecilere dönen Juncker, "Sayın Erdoğan'la burada bulunmaktan onur duyuyorum" ifadesini kullandı. Schulz ve Avrupa Birliği Başkanı Donald Tusk, bu duruma bozuldu. Bu kez Tusk atağa kalktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilk görüntü vermek isteyen Tusk da amacına ulaşamadı. Çünkü programa göre ilk Schulz'la toplantı vardı. Ancak Juncker'in hamlesi, Schulz'u da ikinci sıraya itti.