Demirtaş'tan PKK'ya acil çağrı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "PKK silahları susturmalı ve ellerini tetikten çekmeli." dedi.

Giriş Tarihi 02 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 02 Ağustos 2015, 13:51
Demirtaş’tan PKK’ya acil çağrı

İÇİNDEKİLER

Demirtaş, 'Ben çağrımı tek taraflı yapmıyorum. PKK silahları susturmayı elini tetikten çekmelidir.' diye açıklamada bulundu.

Demirtaş şöyle konuştu;

Kandil ile görüşemedik, biliyorsunuz bir müzakere yasası var. Taraflarla görüşme yapan kişilerin bu konuda yasal güvencesi var. Biz bu yasa çerçevesinde görüşmelerimizi yaptık. Ama bu koşullarda, Kandil'de sivil insanların bombalandığı yere biz heyetimizi nasıl gönderelim?

"PKK ELLERİNİ TETİKTEN ÇEKMELİDİR"
Ben çağrıyı tek taraflı falan yapmıyorum. Anında PKK silahları susturmalı, ellerini tetikten çekmelidir. Hükümet de operasyonları durdurduğunu ifade etmelidir.

"DEVLET SİLAH BIRAKSIN DEMİYORUM"
Şunu da altınız çizerek belirtiyorum, çarpıtacak birileri, bakın ben 'devlet silah bıraksın' demiyorum, devlet silah bırakır mı? Silahsız devlet olmaz, kendini bir şekilde koruyacak ama elinden tetikten çekmek başka bir şeydir. Karşılıklı ateşkes durumundan, ateş etmeme durumundan söz ediyorum. Bu çağrı aynı zamanda acil olarak PKK'yadır. Tabii ki ölümler geldiği her gün siyaseten konuşmak, çözüm aramak zorlaşır. Siyasetin alanını daraltan şey silahtır, şiddettir. Hükümetin de bir şekilde buna hizmet eden politikalarından vazgeçmesi lazım.