O görüşme HDP'lilerin aklını karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP’li Baykal’ın görüşmesi HDP’nin kafasını karıştırdı. Demirtaş görüşmeyi normal karşılarken Baluken ise anayasaya aykırı olduğunu iddia etti.

Giriş Tarihi 11 Haziran 2015, 00:00 Güncelleme 11 Haziran 2015, 19:18
O görüşme HDP’lilerin aklını karıştırdı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Deniz Baykal arasında dün yapılan görüşme HDP'de farklı tepkilere yol açtı.

"BUNLAR SİYASETTE DOĞAL İLİŞKİLER"
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İnşaat Mühendisleri Odası'nda bugün yaptığı açıklamada, Erdoğan-Baykal görüşmesi için "İsteyen, istediğiyle görüşebilir" dedi. Demirtaş, "Cumhurbaşkanı yetkileri çerçevesinde görüşmeler yapabilir. Bunlar siyasette doğal ilişkilerdir. Mümkün olduğunca bu tartışmaları kamuoyuna mal etmek herkes açısından yararlı olur diye düşünüyorum. Sayın Erdoğan'a karşı kişisel bir husumetimiz yoktur" şeklinde konuştu.

"ANAYASAYA AYKIRI"
HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken ise dünkü yaptığı açıklamada Erdoğan-Baykal görüşmesinin anayasaya aykırı olduğunu iddia etmişti. "2,5 saate yakın yapılmış olan toplantının kendisi anayasaya aykırıdır" diyen Baluken, " İlk görüşmeyi Cumhurbaşkanı ile yapmış olması çok büyük siyasi hata olarak değerlendiriyorum" demişti.