Kılıçdaroğlu şimdi de savaş istiyor

Türkiye için hayati bir mesele olan Süleyman Şah konusunda muhalefet sorumsuz ve sağ duyudan uzak tavırlarıyla tepki çekti. 2014'te Süleyman Şah operasyonu iddiaları için "bizi savaşa sokmak istiyorlar" uyarısı yapan Kılıçdaroğlu, bu kez 'neden askeri geri çektiniz' diyerek savaşmamız gerektiğini işaret etti. CHP lideri, Musul Başkonsolosluğu için de 'neden boşaltmadınız' demişti.

Giriş Tarihi 23 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 24 Şubat 2015, 02:07
Kılıçdaroğlu şimdi de savaş istiyor

İÇİNDEKİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Şah-Fırat Operasyonu öncesi CHP ve MHP'nin sorumsuzca açıklamaları dikkat çekti. Meclis'te İç Güvenlik Yasa Tasarısı görüşmelerinde muhalefet partileri yasama faaliyetini engellemek için güvenilirliği sorgulanan ve internet üzerinde yayın yapan haber sitelerini kaynak göstererek Süleyman Şah Türbesini koruyan Saygı Karakolundaki askerlerin IŞID tarafından rehin alındığını iddia ettiler. Bu gelişme üzerine İçişleri Bakanı Efkan Ala bu iddialara sert tepki göstererek muhalefete Dışişleri Bakanlığının açıklamalarını dikkate almalarını istedi. Türkiye'nin başarılı operasyonu sonrasında da muhalefet sorumsuz açıklamalarını sürdürdü.

KENDİSİNİ YALANLADI
Muhalefetin Şah Fırat Operasyonuna verdiği tepki "Savaş çığırtkanlığı" olarak nitelendirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2014 yerel seçimlerinden önce katıldığı bir televizyon programında, Süleyman Şah Türbesi'ne bir operasyon düzenlemenin macera olduğunu belirterek, "Ortadoğu bataklığına Türkiye'nin girmeye hakkı da yoktur, yetkisi de yoktur" demişti. Kılıçdaroğlu, Musul'da konsolosluk çalışanlarımızın rehin alınmasının ardından "neden orası zamanında boşaltılmadı" sözleri ile isyan etmişti. Aynı Kılıçdaroğlu dün ise Süleyman Şah türbesinin yerinin değiştirilmesiyle ilgili tam tersi açıklamalarda bulundu. Aylar önce "Suriye'ye girmeye hakkımız yok" derken, dünkü operasyonla ilgili "neden askeri geri çektiniz, savaşsaydınız" diye konuştu.



DEVLET'TEN YANA DEĞİL
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin dünya genelinde tahdir gören başarılı operasyonunu eleştirmeyi ve savaş çığırtkanlığı yapmayı tercih etti. "Türk vatanın mukaddes bir parçası, ayrılamaz ve koparılamaz bir uzantısı olan Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu AKP Hükümeti tarafından korkakça yüzüstü bırakılmıştır" diyen Bahçeli, Türkiye'nin şah damarının kesildiğini, sınır dışındaki ecdat yadigarı toprağın teröristlerin tehdit ve şantajıyla zoraki terk edildiğini ileri sürdü. Bahçeli, AK Parti'nin geçen yıl aldığı tezkere yetkisiyle milli güvenliği ve özellikle Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nu korumakla görevlendirildiğini ifade ederek, "AKP vatanımızın her yöresini terörist ve hainlere teslim etmiştir. Türk tarihinde böyle bir pespayelik, böyle bir nankörlük, böyle bir mağlubiyet psikolojisi görülmemiştir" görüşünü savundu.