Avrupa'ya tokat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mülteciler konusunda Avrupa'nın iki yüzlü tavrını eleştirdi: Bir araya geldiğimizde bizi pohpohluyorlar. Ama 'Bizden de bu kadar destek olsun' demiyorlar. Sen paradan bahset paradan...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Şubat 2015 Güncelleme 19 Şubat 2015, 02:23
Avrupa’ya tokat!

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD lojistik depolarının açılışında dünya ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Avrupa'nın samimi olmayan tavır içinde olduğuna dikkat çekerek Türkiye'nin ensar bilincine sahip bir ülke olduğunu söyledi. Erdoğan, ATO Congresium'da AFAD'ın 22 lojistik merkezinin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada şu mesajları verdi:

GÜVENLi TOPRAKLAR: Çocuk masumdur, çocuğun masumiyetine el uzatan, hele onun canına kast eden herkes alçaktır, canidir. Suriye'de, Filistin'de, Mısır'da, Irak'ta içlerinde çocukların da olduğu masumları katleden herkesi, huzurlarınızda, lanetliyorum. Esasen tarihin her döneminde zulümden kaçan herkes için bu coğrafya bir sığınak, güvenli bir çatı olmuştur.

ENSAR BİLMEYENLER BAŞBAKAN OLAMAZ: Siz bakmayın Suriyeli, Iraklı kardeşlerimizi ülkemizde misafir etmemize 'ihanet' diyenlere, siz bakmayın başbakan olduklarında Suriyeliler'i ülkelerine göndereceklerini söyleyenlere. Onlar "ensar, muhacir" ne demektir bilmezler. Bunları bilmedikleri için de aslında hiçbir zaman bu ülkede bunlar başbakan olamazlar ve asla kimseyi ülkelerine geri gönderemezler.

HANİ SİZ MAZLUMA SAHİP ÇIKIYORDUNUZ?: Biz ensar bilincine sahip bir milletiz. Bugün sınırlarımız içinde Suriye ve Irak'taki olaylardan kaçarak ülkemize gelen yaklaşık 2 milyon civarında kardeşimiz bulunuyor. Bu misafirlerimiz için 10 ilde 25 barınma merkezi kurduk. Sağlıktan gıdaya, eğitime, konuta kadar pek çok destek hizmeti veriyoruz. Bu çalışmalar için harcadığımız kaynak yaklaşık 5.5 milyar doları buldu. Bunun 256 milyon dolar gibi çok cüzi bir kısmı dışarıdan geldi. Şu anda Avrupa'da yaşayan Suriyeli mülteci 130 bin. Burada 2 milyon, Avrupa'nın tamamında 130 bin. Hani insan hakları, hani İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, hani siz mazlum insanlara sahip çıkıyordunuz, hani Avrupa Birliği müktesebatı, neredesiniz?

SİZE GÜVENEREK BU ADIMLARI ATMADIK: Bir araya geldiğimiz zaman bizi pohpohluyorlar, 'Yaptıklarınız her türlü takdirin üzerindedir. Gerçekten bu kadar insana bakıyorsunuz, her türlü övgünün üzerindedir.' Paradan bahset, paradan. Hiç paradan bahsetmiyorsun, 'Bizden de bu kadar destek olsun' demiyorsun. Bu ifadelere bizim karnımız tok. Zaten size güvenerek bu adımları atmadık. Ta buradan Hint Yarımadası'na kadar uzanan eller yatıyor bizim medeniyetimizde. Onların torunları olarak biz de ta Açe'ye kadar uzandık, gittik, Açe'yi, Sri Lanka'yı imar ettik. İnsani, vicdani, İslami görevimiz buydu da onun için.

ÖZGECAN'IN ANNESİNDEN SİYAH BAŞÖRTÜLÜ MESAJ

Türkiye'nin yüreğini yakan Özgecan'ın annesi Songül Aslan, Erdoğan'a teşekkür mesajıyla siyah başörtüsü gönderdi. Erdoğan, "Özgecanımıza tekrar rahmet diliyorum. Gönderdikleri siyah başörtüsünü de aldım, bunun mesajını da vermek istiyorum. İnşallah o mesaj, beyaz başörtüleriyle devam eder" dedi. Erdoğan, Özgecan'ın ailesinin sağduyulu mesajlarını, istismarcılara örnek gösterdi ve ekledi: "Ailenin mesajlarından istismarcılar nasibini almalı. Yargı, üzerine düşen görevi yapacak. Yargı, fail ve faillere cezayı en üst düzeyde vermeli."