"Komisyona dışarıdan baskı olamaz"

AK Parti Bartın Milletvekili, dört eski bakanla ilgili kurulan Soruşturma Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, dört eski bakanın Yüce Divan'a sevk edilmemesi kararıyla ilgili, "Komisyona dışarıdan herhangi bir baskı söz konusu olmaz, olamaz da zaten. Böyle bir baskının gelmesi mümkün değil çünkü bu komisyonun kurulmasını isteyen AK Parti'li milletvekilleri" dedi.

Giriş Tarihi 05 Ocak 2015, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2015, 12:45
Komisyona dışarıdan baskı olamaz

İÇİNDEKİLER

Yılmaz Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, komisyonun üyelerinin, kendi vicdanlarıyla oluşan kanaatleriyle karar verdiklerini söyledi.

Bu kanaatlerin komisyon çalışmaları boyunca oluşturulduğunu belirten Tunç, "Komisyona dışarıdan herhangi bir baskı söz konusu olmaz, olamaz da zaten. Böyle bir baskının gelmesi mümkün değil çünkü bu komisyonun kurulmasını isteyen AK Parti'li milletvekilleri" ifadelerini kullandı.

Komisyon raporunun tamamlanmasının adından bu kararın gerekçelerinin detaylarıyla bilineceğini ifade eden Tunç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmalarla ilgili bir takım hukuka aykırılıkların da raporda yer alacağını söyledi.

Komisyon raporu ortaya çıktığında, bu fiillerin gerçekleşip gerçekleşmediğiyle ilgili hem Genel Kurul'da hem kamuoyunda bir kanaatin oluşacağını dile getiren Tunç, muhalefet milletvekillerinin komisyon çalışmalarında gizlilik kuralını ihlal ettiklerini; görüşülmeyen, konuşulmayan hususların kamuoyuna yansıtılmaya çalışıldığını kaydetti.

Tunç, "Baskı, vesaire söz konusu değildir. Arkadaşlarımızın hepsi hukukçudur. Komisyon, delilleri topladı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da hangi delillerin hukuka aykırı olduğu takipsizlik kararıyla tespit edildi. Rapor yayınlandığında hangi gerekçelerle Yüce Divan'a gönderilmeme kararı alındığını göreceksiniz. Bu gerekçeler hukuki, tutarlı gerekçeler. Komisyonun AK Parti'li üyeleri olarak hepimiz hukukçuyuz; hem hukuki hem vicdani düşündük; takipsizlik kararlarını, mahkeme kararlarını düşündük; olayların gerçekleşip gerçekleşmediğiyle ilgili hususları tek tek değerlendirdik ve böyle bir karar verdik" dedi.