"Kılıçdaroğlu hesap soramaz korkar"

AK Parti Kırklareli 5. Olağan İl Kongresi'ndeki konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP belediyesinin Yalova'da ağaç katliamı yapmasıyla ilgili Kılıçdaroğlu'na "Belediye başkanından hesap sordun mu? Soramaz korkar. Çünkü hesap sorsa o da partiden ayrılır diye korkar" dedi...

Giriş Tarihi 30 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 30 Kasım 2014, 20:29
Kılıçdaroğlu hesap soramaz korkar

İÇİNDEKİLER

Başbakan Davutoğlu, kendilerine oy vermeyen vatandaşlarla da konuştuklarını, oy veren vatandaşlar ne kadar azizse oy vermeyen vatandaşlara da aynı saygı gösterdiklerini, onların haklarını korumanın da boyunlarının borcu olduğunun altını çizdi.

AK Parti kadrolarının 2015 seçimlerine kadar çok dikkatli olması gerektiğine vurgu yapan Davutoğlu, "Geçen sene tam da zirveyi yakalamışken Mayıs 2013'te, faizler yüzde 7'lere, hatta bir dönem 5'lere inmişken ve Türkiye'de İMF borcu ödenmişken, dış borç kapanmışken birden Gezi provokasyonlarını başlattılar. 10 kadar ağacın taşınması sebebiyle İstanbul sokaklarını, Ankara, İzmir sokaklarını kaosa döndürmeye çalıştılar. Peki Yalova'da ne oluyor şimdi? Asırlık çınarları kestiler, yıktılar. Kılıçdaroğlu hala suskun. Dün dedim ki Kars'ta, 'Kılıçdaroğlu niye suskunsun. Gezi olaylarında çok konuşuyordun. Nerede, hani ağaç sevdan, bir ses ver' dedim. Bugün Adana'dan galiba cevap vermiş, 'Biz ağaçların kesilmesine karşıyız' diye. 'Ağaçların kesilmesine tarafım' diyecek halin yok ya. Ne yaptın onu söyle? Belediye başkanından hesap sordun mu? Soramaz korkar. Çünkü hesap sorsa o da partiden ayrılır diye korkar. Hesap sorsa, ulusalcılar mı kalacak onlar mı gidecek, bir partide kaç fraksiyon var bilmiyoruz" şeklinde konuştu.