Harbiden ilginç

ABD Başkan Yardımcısı Biden, bir ilke imza attı. Eşiyle birlikte Süleymaniye Camii'ni gezdi. Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan bu muhteşem yapının her bölümünü inceledi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Kasım 2014 Güncelleme 24 Kasım 2014, 00:58
Harbiden ilginç

İÇİNDEKİLER

İstanbul dün tarihe geçen bir ziyarete evsahipliği yaptı. Geçtiğimiz hafta Türkiye'ye gelen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Süleymaniye Camii'ne gezdikten sonra Türkiye'den ayrıldı. Biden'in dün ilk durağı Fener Rum Patrikhanesi oldu. Patrikhaneye 11.45'te giden Biden, içeride Fener Rum Patriği Bartholomeos tarafından karşılandı. Patrik ile bir süre baş başa görüşen Biden'e ziyarette eşi Jill Biden da eşlik etti.

KUŞ UÇURTULMADI

Biden görüşmenin ardından eşi ile Aya Yorgi Kilisesi'ni gezerek mum yaktı. Çiftin sonraki durağı ise Süleymaniye Camii'si oldu. Çevresinde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı camiye girişler, ziyaretten 40 dakika önce kapatıldı. Cami görevlileri eşliğinde camiyi gezen Joe Biden ve eşi Jill Biden, cami hakkında bilgi aldı. Ziyaret yaklaşık yarım saat sürdü. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, ABD Başkanlık filosuna ait özel bir uçakla saat 15.00'te Türkiye'den ayrıldı.