Hayri İnönü istifa etti iddiası

CHP'li Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün görevinden istifa ettiği haberi kulislere bomba gibi düştü.

Giriş Tarihi 20 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 20 Kasım 2014, 17:17
Hayri İnönü istifa etti iddiası

İÇİNDEKİLER

Mustafa Sarıgül'ün ardından Şişli Belediye Başkanı seçilen Hayri İnönü'nün istifa ettiği duyuruldu. Haber Cumhuriyet gazetesi tarafından son dakika olarak geçildi.

EMİR SARIGÜL'ÜN YETKİLERİNİ ELİNDEN ALMIŞTI

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'ün yetkilerini almış, Sarıgül'e bağlı şube müdürlerini kendine bağlamıştı.

Hayri İnönü'nün, Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'ün yetki kullanma konusunda karşı karşıya geldikleri biliniyordu. Hayri İnönü, bir süre önce Sarıgül'ün yetkilerini almış hatta Başkan Yardımcılığı görevinden alındığı da iddia edilmişti. Ancak, İnönü, daha sonra Başkan Yardımcılığı görevinin devam ettiğini açıklamıştı.

"YA ONLAR YA BEN"

Hayri İnönü ile Emir Sarıgül arasında bir süredir restleşmeler ve istifaya zorlamalar yaşandığı iddia ediliyordu. Hayri İnönü'nün, Ankara Genel Merkeze, randevu almak için görüştüğü, yaşananları Kılıçdaroğlu'na anlattıktan sonra, "Ya onlar ya ben diyeceği" iddia edildi.

HAYRİ İNÖNÜ YALANLADI
Gündeme bomba gibi düşen bu haber üzerine açıklama yapan Hayri İnönü görevinin başında olduğunu ve görevine devam edeceğini duyurdu.

KILIÇDAROĞLU VAZGEÇİRDİ
İstifa haberinin yayılmasının hemen ardından Kılıçdaroğlu'nun Hayri İnönü'yü arayarak duruma el koyduğu ve İnönü'yü istifadan vazgeçirdiği belirtildi. Kılıçdaroğlu ile kısa bir görüşme yapan İnönü bir süre sonra açıklama yaparak istifa haberlerini yalanladı.