Akdoğan'dan önemli açıklamalar

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türkiye ne zaman şaha kalkmak istese birilerinin devreye girdiğini belirterek, " İşte geçen yıl dev projeler hayata geçti. Marmara'yı açtık, üçüncü köprü, üçüncü havalimanı dev projeler hayata geçerken çözüm süreci ile terör örgütü Türkiye'yi terk etmek noktasına gelmişken hemen birileri harekete geçti" dedi.

Giriş Tarihi 16 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 16 Kasım 2014, 20:48
Akdoğan’dan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Akdoğan, AK Parti Maltepe İlçe kongresinde konuştu. Akdoğan, sadece Türkiye'de değil dünyadaki bir çok insanın AK Parti'nin geleceğini umursadığını belirterek, "Bunun çok iyi anlamamız lazım. Anlamalıyız ki sadece bir parti meselesi olmadığını daha iyi görelim. Bunun bölgesel bir mesele olduğunu, bölge insanının, mazlumun, mağdurların meselesi olduğunu çok iyi anlamamız lazım. O yüzden sorumluluğumuz çok fazla" dedi.

"2015 SEÇİMLERİ YENİ TÜRKİYE'NİN İNŞASI İÇİN BİR MİLAT"
2015 seçimlerinin yeni Türkiye'nin inşası için bir milat olduğunu vurgulayan Akdoğan, "Bu seçimlerde daha fazla çalışmak zorundayız. Artık yüzde 50'lileri zorlamak zorundayız. Burada seçim kaybetmemiz bizim başarısızlığımızdan ziyade karşımızdakilerin nasıl ittifak ettiklerinin, birleştiklerinin, farklı farklı yolara yönetmelere başvurduklarının da bir neticesi" diye konuştu.

Akdoğan, "Türkiye kazansın biz kaybetmeye razıyız dedik ama diğerleri ne diyor 'Ak Parti kaybetsindi Türkiye ne olursa olsun' diyor. Biz böyle sorumsuzca davranamayız. Biz 'Ak Parti kaybetsin de Türkiye ne olursa olsun' diyen o sorumsuz anlayıştan olamayız. Biz ülkemizi düşünmek zorundayız. Ülkemizin geleceğine göre hareket etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

"İÇERDE DIŞARDA KİM VARSA KARŞIMIZA DİKİLDİ"

Siyasetin sadece hizmet siyaseti olmadığını, siyasetin birde mücadele kısmının olduğuna dikkat çeken Akdoğan, "Dik duracaksın, kararlı olacaksın, korkmayacaksın, ileriye doğru atılacaksın. Biz bu mücadeleyi verdiğimiz için bugün ayaktayız. Çetelerle, mafya ile, karanlık odaklar ile üzerimizde geldiler. Türlü türlü oyunlar, tuzaklar, kumpaslar kuruldu. Darbeciler karşımıza çıktı, kapatma davaları ile uğraştık bunların hepsine karşı dik duran bir Ak Parti var. İçerde dışarda kim varsa karşımıza dikildi. Ama başarılı olamadılar çünkü millet bizim yanımızdaydı. Biz haklıydı, korkmadık, şapkamızı alıp gitmedik dik durduk. Bütün vesayetçi odaklarla mücadele ettik. Bakın şimdi paralel yapı deniliyor. Evet 17 Aralık komplosu daha önce yaşananlar, Oslo sürecinde, çözüm sürecinde ne zaman sonuca yaklaşsak bazı muhbirler ortalığı karıştırmaya başladı. Reşadiye saldırısı oldu, Mit müsteşarlığına yönelik tezgahlar oldu. Türkiye ne zaman şaha kalkmak istese birileri devreye giriyor. İşte geçen yıl dev projeler hayata geçti. Marmara'yı açtık, üçüncü köprü, üçüncü havalimanı dev projeler hayata geçerken çözüm süreci ile terör örgütü Türkiye'yi terk etmek noktasına gelmişken hemen birileri harekete geçti. Gezi olayları üzerinden bir kalkışma denendi arkasından 17 Aralık komplosu, 30 Martta kim varsa bir araya geldiler. Tayip Erdoğan'dan kurtulursak hepsinden kurtuluruz dediler. Ama başaramadılar. Cumhurbaşkanı yaptırmamak istediler başaramadılar. Cumhurbaşkanlığı'ndan sonra Ak Parti'yi nasıl karıştırırız dediler başaramadılar" dedi.