Sıkıysa, IŞiD'in karşısına çıkın

MHP lideri Bahçeli, Kobani'yi bahane edip sokakları savaş alanına çevirenlere böyle seslendi ve ekledi: Bunların meselesi başka

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2014 Güncelleme 15 Ekim 2014, 00:45
Sıkıysa, IŞiD’in karşısına çıkın

İÇİNDEKİLER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında konuştu. Kobani'yi (Ayn El Arap) bahane edip sokakları savaş alanına çeviren vandallara sert çıktı. "Kendinize güveniyorsanız, sıkıysa, yüreğiniz yetiyorsa IŞİD'in karşısına çıkın" dedi.

YÜREĞİNİZ YETİYORSA
HDP'yi "PKK şubesi" olarak niteleyen Bahçeli, şu mesajları verdi: 'Kobani düşerse Ankara düşer' diyenlerin Yunan işgal kuvvetlerinden ne farkı vardır? Bu milletin ekmeğini yiyen, suyunu içen güruhun Kobani kılıfıyla can almasının, vurup kırmasının özgürlükle, nasıl bir bağı olacaktır? Zulümden şikayet edenler, zulüm yapmıştır. Bunların asıl meseleleri Kobani değildir. Türkiye'de terör estirenlere ve bunları destekleyen odaklara sesleniyorum; kendinize güveniyorsanız, sıkıysa, yüreğiniz yetiyorsa IŞİD'in karşısına çıkın da görelim. Bingöl'de polise pusu kurduran, sokakları savaş alanına çeviren hainler, insanlık düşmanları size söylüyorum; Kobani'de IŞİD terörü sizi bekliyor, ne duruyorsunuz, ne korkuyorsunuz?"

BAHÇELi'YE CEVAP VERDİ
HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MHP lideri Bahçeli'ye tepki gösterdi. "Biz Türk ordusu IŞİD'e karşı savaşsın demedik. IŞİD'e karşı savaşmak için on binler var, kapıyı açın, onları tükürüğümüzle boğarız' dedik, buna izin vermediler" dedi. Bu arada Demirtaş, Öcalan'ın gönderdiği mektubu okudu. Mektupta şu ifadeler yer aldı: "Şehir olaylarının önünü almak için hükümetle temasa geçmeniz hayatiyet arz etmektedir. Aksi halde önü katliama açık provokasyona yol açmış olacağız."