Çatı çöktü

Çatı aday için bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu ile Devlet Bahçeli'nin yolları ayrıldı! MHP lideri, Erdoğan'ın yemin törenine katılacağını açıkladı. Kılıçdaroğlu ise aksi yönde karar aldı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2014 Güncelleme 21 Ağustos 2014, 01:48
Çatı çöktü

İÇİNDEKİLER

CHP ve CHP, Cumhurbaşkanlığı için Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterdi. MHP lideri Devlet Bahçeli ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sahaya çıkıp İhsanoğlu'na destek verdi. "Ekmek için Ekmeleddin" dedi. Ancak İhsanoğlu sandıktan hezimetle çıkınca çatı da çöktü. TBMM, 28 Ağustos Perşembe günü yapılacak yemin törenine hazırlanırken, Kılıçdaroğlu, seçilmiş Cumhurbaşkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ant içme törenine katılmayacağını belirtti. Ancak CHP lideri, bu konuda milletvekillerini serbest bıraktı! MHP lideri Bahçeli ise farklı yönde karar aldı.

DEVLET GELENEĞİMİZ

Bahçeli, yemin töreninde hazır bulunacaklarını söyledi. MHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Bahçeli, "MHP Türk devlet geleneğini ve felsefesini çok iyi bilen bir partidir. Yemin töreninde Meclis'te olacaktır" yorumunu yaptı. Bu arada Cumhurbaşkanlığı, Abdullah Gül'ün döneminde gerçekleşen sosyal sorumluluk projeleri, Köşk koleksiyonu ve mutfağı, sofraları ve davetleri kitaplaştırarak yayınladı. "Adım Adım Geleceğe" isimli kitapta, Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün 2007-2014 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerine yer veriliyor. Kitapta, faaliyetler, hedefler ve insan hikayeleri anlatılıyor. "Çankaya'nın Hazineleri" isimli kitapta da Köşk koleksiyonundan seçme eserler yer alıyor.

EKMEK BiTTi!

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, İhsanoğlu'nun adaylığını açıkladıktan sonra bu pozu verdi. Ancak İhsanoğlu seçimde kendisinden beklenileni gerçekleştirmeyince çatı ortaklığı da sona erdi.