Cemaat ayağı

Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu, oğluyla Adana'da Cuma namazına durdu. Koruması da ayakkabılarının başında nöbet tuttu! Cemaatle yan yana geldiği fotoğraf ise taban tabana zıtlık oluşturdu!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2014 Güncelleme 02 Ağustos 2014, 03:12
Cemaat ayağı

İÇİNDEKİLER

CHP ve MHP, Köşk için bir araya geldi. İslam Konferansı Teşkilatı Eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterdi. Çatı aday önce ismiyle vatandaşı ikiletti. Sonra da "Ekmek için Ekmeleddin" sloganıyla tarihe geçti. Çatı aday şimdi de Adana'da verdiği görüntüyle "Ne ayak" dedirtti.

ELİNDEN DÜŞÜRMEDİ
İhsanoğlu dün oğluyla birlikte Cuma Namazı'nı kılmak için Sabancı Merkez Camii'ne gitti. Cemaatle birlikte safa geçti. Kendisi içerideyken koruması da ayakkabı nöbetindeydi. Çatı adayın yakın koruması, babaoğulun ayakkabılarını poşetledi. Sonra onlar camiden çıkana kadar poşetin başında nöbete geçti. İhsanoğlu, namazdan çıktıktan sonra koruması hemen hareketlendi. Çatı adayın yanına gitti. İhsanoğlu da poşetin içindeki ayakkabıları çıkartıp giyindi. Daha sonra bir grup cemaatle yürüyüşe geçti. O an objektiflere yansıyan bir görüntü ise "taban tabana" zıtlığı gösterdi. İhsanoğlu, camide korumasının başında nöbet tuttuğu ayakkabısıyla sokakları arşınladı. Yanında ise Adana şalvarı ile terliğini giyinmiş bir vatandaş vardı.

ATATÜRK'ÜN SÖZÜNÜ SÖYLEYEMEDİ
İstiklal Marşı'nın mısralarını Çanakkale Destanı sanan İhsanoğlu, Adana'da da yine bir gafa imza attı. İhsanoğlu, konuşması sırasında Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesini söylemek isterken hatırlayamadı. Yanındakilerin hatırlatmasıyla konuşmasına devam eden İhsanoğlu, "Atatürk'ün söylediği gibi yurtta barış, cihanda barış ülküsünü hep beraber gerçekleştireceğiz. Cenabı Allah bu devlete, bu millete zeval vermesin" dedi. Bu arada İhsanoğlu, İstiklal Marşı'nı bilmediği yönündeki eleştirileri ise kabul etmedi.