Vay gafil!

Başbakan Erdoğan, sert konuştu: Kılıçdaroğlu, 'Kürecik'teki radar İsrail'e bilgi veriyormuş' diyor. Vay gafil, bu ne cehalet. Omurgalı, şerefli olun...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2014 Güncelleme 23 Temmuz 2014, 01:21
Vay gafil!

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Tayyip Erdoğan dün, TBMM grubunda partililere seslendi. Gazze'ye yönelik sert tepkisini sürdüren Erdoğan, "Kimse Türkiye'ye zalim devlet için nöbet tutturamaz, parmak sallayarak istikamet çizdiremez" dedi. Erdoğan, konuşmasının sonunda partililerden helallik istedi. Duygusal anların yaşandı vekillerin gözyaşlarına hakim olamadığı dünkü grup toplantısında Erdoğan şu mesajları verdi:

Gezi'de 17 ve 25 Aralık'ta, 30 Mart'ta başaramadıklarını, şimdi 10 Ağustos'ta başarmaya çalışıyorlar. İsrail zulmüne ses çıkarmayacak, Gazze için sesini yükseltmeyecek, dengeleri gözetecek bir cumhurbaşkanı ile Türkiye'yi susturmak, sindirmek istiyorlar. Türkiye'nin de İsrail için nöbet tutmasını istiyorlar.

O MALUM SATILMIŞ MEDYA
Bu Türkiye, yeni Türkiye'dir, tam bağımsız Türkiye'dir. Ne içerideki işbirlikçilere ne dışarıdaki mütekebbirlere boyun eğecek bir Türkiye yok.
2002'de merhum Bülent Ecevit, Cenin katliamına 'soykırım' dediğinde İsrail'den, Batı'dan çok içerideki dalkavuklar Ecevit'in üzerine yürümüştü. O malum medya, o malum satılmış kalemler, İsrail adına Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'na hiza ve istikamet vermeye çalışmışlardı.
Kılıçdaroğlu ne diyor? "Kürecik'teki radar İsrail'e bilgi veriyormuş." Vay gafil, bu ne cehalet. Omurgalı olun, omurgalı. Şerefli olun, şerefli. Ecdadınız gibi dik durun, dik durmayı öğrenin. Bunların hepsi NATO'nun. NATO üyesi olmamız hasebiyle talebimiz üzerine bizim savunmamızda kullanılmak üzere buralara getirilmiş olan radarlardır ve füzelerdir. Bunu bilmeyecek kadar cahil.

HALKLARIN DİRENİŞİ
Dünya, çocukların ölümünü seyrediyor. Devletler, bu insanlık dışı, bu barbarca katliama seyirci kalırken, halklar sokaklara çıkıyor. Devletlerinin engellemesine rağmen tepkilerini mertçe, yiğitçe ortaya koyuyorlar. Buradan, Gazze için eylem yapan Londra'yı, Paris'i, Brüksel'i, Belgrad'ı, Kopenhag'ı Berlin'i tebrik ediyor, insanlık için ayağa kalkanları selamlıyorum. İnşallah halkların, bu hassasiyeti, bu yürekli duruşu devletlerini de dize getirecek.

MECLİS'TEKİ GÖZYAŞLARI
Başbakan Erdoğan, dünkü grup konuşmasında herkesten helallik istedi. İşte o andan itibaren salonda bulunan bakanlar, milletvekilleri, eski vekiller ve izleyiciler gözyaşlarını tutamadı. Adeta veda gibi bir konuşma yapan Erdoğan'a destek çığ gibi büyüdü.

BÖLÜCÜBAŞININ ELiNi SIKMADIK
Erdoğan, şehit ailelerine verilen iftarda konuştu: Biz bazılarının dediği gibi bugüne kadar bölücübaşının elini sıkmadık, terör örgütünün mensupları ile tokalaşmadık. Başbakan, "Türkmenlere yardım etmiyor" diyen Ekmeleddin İhsanoğlu'na da sert çıkarak, "Utanmadan sıkılmadan yalan söylüyorsun" dedi.