Erdoğan'lı Çankaya

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2014 Güncelleme 24 Nisan 2014, 01:47
Erdoğan’lı Çankaya

İÇİNDEKİLER

Türk Milleti, 23 Nisan 1920'de, Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurarak, yeni bir devletin temelini attı.
Ve... 23 Nisan, ulusal egemenlik günü olarak kutlanmaktadır, çünkü millet söz sahibidir; Çocuk Bayramı olarak kutlanmaktadır, çünkü her milletin geleceği çocuklarıdır ve gelecek onların demokratlığı felsefesinde hayat bulacaktır.
94 yıllık Cumhuriyetimizin gösterdiği bazı siyasi gerçekler var. Şöyle:

1) BAŞBAKANLIKTAN CUMHURBAŞKANLIĞINA GEÇİŞ: Ağırlıklı olarak başbakanlık yapan isimler cumhurbaşkanı seçildi.
Yani, başbakanlık cumhurbaşkanı olmak için bir stratejik zemin özelliği gösteriyor. 11 Cumhurbaşkanımızın 5'i Başbakanlık yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı oldu. (İsmet İnönü, Celal Bayar, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Abdullah Gül)

2) ASKER CUMHURBAŞKANLARI DÖNEMİ BİTTİ:
Askerlerin Cumhurbaşkanı olma dönemi arkada kaldı. (Generaller Cemal Gürsel, Cevdet Sunay, Kenan Evren, Fahri Korutürk Köşk'e çıkmıştı.) Darbeyle Cumhurbaşkanı olan Evren'in Çankaya'dan ayrılmasından bugüne kadar 25 yıldır, asker Cumhurbaşkanları tarihe gömüldü.
Muhtemelen, Tayyip Erdoğan'ın (5+5) 2024 yılına kadar Çankaya'da bulunmasıyla, 35 YIL ÇANKAYA SİVİLLERİN OLACAK...

3) HALKIN SEÇTİĞİ CUMHURBAŞKANI:
Aziz halkımız, 12 incisini bizzat kendisi seçmeye hazırlanıyor.
Celal Bayar, çok partili demokratik hayatımızın ilk cumhurbaşkanı oldu.
Cevdet Sunay-Fahri Korutürk-Kenan Evren sonrasında asker cumhurbaşkanlığı dönemini Turgut Özal kapattı. Tayyip Erdoğan, halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olacak ve Türkiye BAŞKANLIK MODELİYLE Çankaya'dan idare edilecek.
Başkanlık ve Türkiye "
Dünya yeniden şekilleniyor.
Yeni Ortadoğu kuruluyor. İki dünya savaşı ile çizilen SINIRLAR, petrol ve gazla değişiyor.
Çözüm süreci ile birlikte Türkiye, petrol ve gazın vanasını eline alacak. Hem Kuzey Irak hem de Bağdat petrol ve gazı bizim üzerimizden Avrupa'ya akacak.
İran'ın enerjisi de aynı kulvara girip Türkiye üzerinden çıkış yapacak.
Türkiye bu yolla ORTADOĞU'DA büyüyecek. Türkiye GÜNEY'E doğru büyüyecek Ankara Milli çizgide ilerliyor.
Türk-Kürt kardeşliği Ortadoğu'daki bütün engelleri aşacak gerekirse yıkıp geçecek. Kimse bu ittifakın karşısına çıkamaz. Mal sahibi dükkânına dönüyor. Bunun adı İMPARATORLUK."
Bu cümleler, Genel Yayın yönetmenimiz Ergün Diler'in küresel oyunların arka planını anlatan, "Sınırlar değişiyor" başlıklı yazısından. Sevgili Diler'in, "İmparatorluk" olarak analiz ettiği yeni dönemin ismi "Büyük Türkiye"olacaktır. "Büyük Türkiye" olacaksak, nerelere gideceğiz, neler yapacağız? İşte hayati soru bu.
100 yıl önce Anadolu'ya sıkıştık.
Türkiye Cumhuriyeti olarak bugünlere geldik. 100 yıl sonra uykudan uyandık.
Küresel oyun tahtasında, Büyük Türkiye olma şansı karşımıza çıktı.

SONUÇ: Türkiye, Güney'e doğru büyüyecektir. Yani genişletilmiş Ortadoğu, Büyük Türkiye'nin birincil hinterland'dıdır. Bu bölgelere gitmek, EKONOMİK VE SİYASİ ENTEGRASYON KURMAK bir hayal değildir. Tayyip Erdoğan'lı Çankaya'nın BAŞKANLIK MODELİ bu projeye canlılık kazandıracaktır.