"Asla müsaade etmeyeceğiz"

Demokratikleşme Paketi içinde yer alan kamuda kılık kıfayet serbestliği yeni bir dönemi başlatmış oldu. Türkiye demokratikleşme tarihine damga vuran bu olay kamuda kadın personelin giyimini sınırlandıran tüm etkenlerin önünü açtı. TBMM'ye başörtülü gelecek olan vekiller kendilerini açıklarken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu şoke edecek başörtüsü çıkışı yaptı. Loğoğlu: "CHP iç tüzüğün imkanlarını kullanarak gereğini yapacaktır" dedi.

Giriş Tarihi 28 Ekim 2013, 00:00 Güncelleme 28 Ekim 2013, 14:08
Asla müsaade etmeyeceğiz

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Meclis'e başörtülü vekil gelmesi durumunda partilerinin iç tüzüğün imkanlarını kullanarak gereğini yapacağını ifade etti. Loğoğlu, "TBMM'nin Adalet ve Kalkınma Partisi'nin arka bahçesi olmadığını olamayacağını buna asla müsaade etmeyeceğimizi vurgulamak istiyoruz." dedi.

Bazı milletvekillerinin genel kurula başörtüsü ile geleceği yönündeki açıklamaları değerlendiren Loğoğlu şunları söyledi: "TBMM'nin 90 yıllık geçmişine baktığınız zaman burada kılık kıyafet noktasında belirli bir rol izlenmiştir. Bunların yasalar kadar güçlü olan tüzükten de güçlü olan TBMM'nin siyasi kültürünün korunmasının biz önemli olduğunu parti olarak düşünüyoruz. Son 10 yıldır Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bütün siyasi kurumları devlet aygıtını sanki iktidarın kurumlarıymış gibi bir ortama sürükleme gayreti vardır. TBMM'nin Adalet ve Kalkınma Partisi'nin arka bahçesi olmadığını olamayacağını buna asla müsaade etmeyeceğimizi vurgulamak istiyoruz. Biz TBMM'ye sahip çıkacağız. TBMM'nin geleneklerine duruşuna sahip çıkacağız. Türban sadece bir simgedir. Burada önemli olan zihniyettir. Zihniyet karşı durulması gereken bir husustur. Bunun gereğini CHP iç tüzüğün verdiği bütün imkanları kullanarak bu gereği yerine getirecektir."